Igazi gamer bestiának ígérkezik az AMD fejlesztése.

Az elmúlt időszakban szinte az összes érkező Intel processzorról érkezett valamilyen mérés. Annak ellenére, hogy az AMD egységei előbb érkezhetnek, egészen szerdáig kellett arra várni, hogy kézzelfogható, valós eredmények is felbukkanjanak a világhálón. A szivárgást ezúttal is a kínai ExtremePlayer csatornának köszönhetjük, mely az utóbbi hónapokban igazi exkluzív tartalmakkal jelentkezik.

Az első AMD processzor, melynek erejét láthatjuk, nem más, mint a 8 maggal és 16 szállal virító, közép-felsőkategóriás Ryzen 7 7700X. Sikerült CineBench R20 alatt is megizzasztani, így olyan számot kapunk, melyet mind a konkurenciához, mind pedig az előző generációs Ryzenekhez hozzámérhetünk.

Nézzük is, hogy mire számíthatunk!

AMD Ryzen 7 7700X Cinebench -ExtremePlayer

Az AMD Ryzen 7 7700X Cinebench R20-ban 7701 pontot többszálas mérés alatt, míg egyszálas teljesítménymutatója 773 pont lett. Ez az eredmény 23%-os egyszálas javulást mutat a Ryzen 5800X-hez képest, míg az összes szálat tekintve bizony a 30%-ot is megugorja. Nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig csak a Ryzen 7 kategóriáról beszélünk, így a Ryzen 9-es processzorok még ennél is brutálisabb eredményeket hozhatnak.

Jelen pillanatban a 8 magos kategóriában egy kihívóra akadhat az AMD terméke. Az Intel Core i7-13700K 814 pontot hoz egy szálon, míg több szálon 46%-ot pakol az érkező Ryzenre is. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az Intel terméke 8 extra E magot is tartalmaz, melyek a többszálas méréseknél bizony tetemes előnyt hoznak a kék óriás számára. Megfelelő árazással igazi gamer CPU lehet majd a 7700X, reméljük az AMD jól pozícionálja majd.

Forrás: Videocardz

Megvan a hivatalos dátum – Ekkor érkezik az iPhone 14 és a többi újdonság

https://leet.hu/vga-kartyak/

×