A megjelenése óta nagyon pörög a Sandman: Az álmok fejedelme, de a Stranger Things negyedik évada sem veszített a varázsából, amit még mindig tömegek néznek.

Kétségtelen, hogy az egyelőre még piacvezető streaming szolgáltató Netflix látott már szebb napokat is, mint manapság. Az előfizetői bázis az év elején különös mértékben megcsappant, ami a következő időszakban maximum mérséklődni tudott, megfordulni már nem.

Ennek nyilván nagyon sok összetevője van, például az olyan népszerűtlen intézkedések, mint a jelszómegosztás végét jelentő rendszer bevezetése, de nagyon sokat nyomott a latba a konkurens platformok erősödése is. Mindezek ellenére azonban a Netflix köszöni szépen, de erős lábakon áll, amit mi sem bizonyít jobban a folyamatosan bővülő tartalmi kínálat.

Ebből pedig augusztusban is bőven kijutott, így nem kifejezetten kellett félni a Stranger Things utáni pangástól. Már csak azért sem, mert egyelőre nincs ilyenről szó: a hónap elején befutott a Netflix talán legjobb fantasy sorozata, Neil Gaiman képregénye alapján készült The Sandman, ami nemcsak óriási kritikai siker lett, de a nézőközönséget is a képernyők elé tudta szegezni.

De volt ám más is! A hónap közepén befutott a Kulcs a zárját harmadik, egyben befejező évada, Jamie Foxx legújabb filmje, a Nappali műszak is közönségére talált, de volt még Tekken, He-Man és Cuphead sorozatunk is – és ezek csak azok, amelyek eddig jöttek. Bőven van még hátra augusztusból, úgy pedig filmből és sorozatból, amiket itt tudsz minden mennyiségben csekkolni. 

A világ legnézettebb Netflixes tartalmai most, azaz augusztus 15. és 21. között:

De szó, mi szó, az előfizetők rendesen rá is cuppantak az újdonságokra, ahogy illik. A Sandman például már harmadik hete a globális nézettségi listák élén pöffeszkedik, teszem hozzá abszolút megérdemelten. Ez pedig nagyban köszönhető Gaiman zsenijének, hiszen a mester nem volt hajlandó elengedni a projektet, így szorosan végig asszisztálta a készültét, vagyis szinte minden az ő keze munkáját (is) dicséri.

Az elmúlt egy hetekben a magyar nézők körében is a The Sandman volt a legnépszerűbb sorozat.

A második legnézettebb tartalom a streaming platformon az Én még sohasem… 3. évada volt, ami egy indiai kamaszlány hétköznapi kalandjait mutatja be kifejezetten fergeteges stílusban. Ez a sorozat egyébként hazánkban is simán felkerült a top10-es listára, sőt, a globális listára felfértek a korábbi évadok is. Ha nem láttad, érdemes lehet elkezdeni.

A harmadik helyezett a Stranger Things negyedik évada, amit még mindig olyan sokan néznek, hogy immáron 13. hete, azaz több mint 3 hónapja ki sem került a Netflix globális nézettségi listájának dobogójáról. Utána szorosan a Kulcs a zárjának az utolsó évada, de toplistás lett a Visszhangok című minisorozat, ahogyan a Manifest első két etapja, illetve a Virgin River negyedik szezonja.

Ami a filmeket illeti, nagy meglepetés nem lesz a Nap alatt. A Netflix legnézettebb filmjeinek heti toplistájára ugyanis jellemzően a frissebb darabok kerülnek fel, ez pedig ezúttal sincsen másként. Pedig egyébként nagyon sok kult-klasszikus akad a kínálatban, de úgy tűnik, hogy azokra nem vetik rá magukat csordaként az emberek.

Sebaj, hiszen van nekünk egy Nappali műszakunk, ami rögtön felkapaszkodott az első helyig. A második és a harmadik legnézettebb film egészen ropogósak, hiszen alig egy hete, hogy debütáltak. Az egyik az augusztus 19-én érkezett 365 nap: Egy újabb nap, a másik pedig a 17-i Nézz mindkét irányba. Utóbbi a második lett több mint 48 millió megnézett órával, míg előbbit 39 millió órán keresztül nézték az előfizetők, ami a harmadik helyre bőven elég is volt.

Aztán sorban jön a Bíbor szívek, Első kézből: A barátnő, aki nem létezett, A szürke ember, Angry Birds 2, Uncharted (nálunk ezt csak VPN-nel lehet nézni, vagy később majd az HBO-n), A tengeri fenevad, illetve a Mit gondolnak a macskák?.

Na és te melyik statisztikába javítottál bele a figyelmeddel?

Mindeközben az HBO Max sem kell szerénykedjen a Trónok Harca előzményével:

Hiába van nagy sz@rban az HBO Max, a Sárkányok háza óriási rekord lett

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×