A House of The Dragon (Sárkányok háza) első epizódjának premierjét máris minden idők legnagyobb megjelenésének titulálta az HBO.

Úgy tűnik, hogy idén nem csak a Stranger Things új évadára kíváncsiak a sorozatnézők, de a Trónok harca friss spin-offja, a Sárkányok háza is nagy sikernek néz elébe. Ez azért is feltételezhető, mert az HBO a vasárnapi első rész megjelenését máris a cég történetének legnagyobb indulásának nevezte.

A premier több mint 9,986 millió nézőt érdekelt a tévében és az HBO Maxon, ez pedig csak az Egyesült Államok vasárnap estéjét jelenti.

Történelmet írt a premier

Mindenki tudja, hogy a Trónok harca milyen népszerű sorozat volt szerte a világon 2011 és 2019 között. Természetesen jelenleg is ez a sorozat tartja minden idők legnézettebb sorozatának rekordját. Négy év után a Sárkányok háza az első sorozat a Trónok harca univerzumában, ami a Targaryen család történetét meséli el. Szinte természetes is, hogy ekkora az érdeklődés.

A ShowBuzzDaily szerint vasárnap az első epizódot több mint 2,170 millió néző tekintette meg az Egyesült Államokban, nem streamingen. Ez azt jelenti, hogy az összes többi megtekintés az HBO Maxról származik: körülbelül 7,816 millió. Ezzel ez az első sorozat, ami ekkora érdeklődést váltott ki megjelenéskor az HBO-n.

A sorozat összesen 10 epizódból áll majd, az utolsó epizód megjelenési dátuma október 23. A Sárkányok háza egyébként a Twitteren és a Google Trendsben is első helyre kúszott vasárnap. A sorozat második epizódja augusztus 28-án, vasárnap jelenik meg az HBO Maxon.

A Sárkányok háza családáfájáról pedig itt olvashatsz bővebben:

Ki kicsoda a House of the Dragon-ban? Itt a gyorstalpaló, hogy ne zavarodj össze!

 

×