A játék mára egy igen drága hobbi lett, ami gondolom nem meglepő annak, aki látta, hogy mi zajlott itt az elmúlt években.

Az biztos, hogy a gamerekre rájár a rúd az elmúlt években. Miközben a koronavírus-járvány mindenkit leszögezett a gép elé, és lehetett sokat játszani, a világ ezt nem engedte, hogy kibontakozzunk ebben. Először jött a videokártya- és chiphiány, az árak észszerűtlen emelkedése, majd a kirpto-bányászok mindent felvásároltak. Az ellátási gondok miatt nem lehetett PS5-öt és Xbox Series X/S konzolokat venni, sőt jöttek a haszonlesők, akik mindenre lecsaptak. Most, amikor úgy tűnik, kicsit ebből a szempontból normalizálódott a helyzet (a videokártya árak csökkennek, a kripto-bányászok feladják stb.), jött a következő gond: az energiaár és az infláció.

A játék, a gaming egy olyan hobbi lett, amit egyes gamerek már kénytelenek feladni.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az Egyesült Államokban a játékosok egész életükben körülbelül 58000 dollárt, kb. 23 millió forintot költenek játékra. Most, hogy megjelentek az új generációs konzolok, sok játék ára átlag 70 dollár/euró lett, arról nem is beszélve, hogy nem lesz ingyenes a frissítés az új generációra. Azzal együtt, hogy a konzolok, a játékok, a PC-gaming alkatrészek, valamint a rezsi is egyre csak drágább lesz, igazából luxus gamernek lenni.

Az utóbbi időben a megélhetési költségek egyre több ember számára komoly gondot jelentenek, a legtöbb háztartásban jóval több lett a kiadás. Sok helyen már nem igazán jut pénz a szórakozásra. Ahogy arról mi is beszámoltunk, egyre többen mondják le a streaming előfizetéseket is, mint a Netflix vagy az HBO Max.

Egy friss felmérés is azt bizonyítja, hogy a játékosok a növekvő energiaszámlák miatt feladják hobbijukat.

A GamingBible szerint egy friss brit kutatás 2000 ember kérdezett meg. Kiderült: minden tizedik gamer azt fontolgatja, hogy teljesen felhagy a játékkal, mivel egyre több lesz minden rezsiszámla. Ezenkívül a gamerek 21 százaléka kevesebbet játszik, miközben 15 százalékuk máshol próbál spórolni, például élelmiszer-vásárláskor.

A felmérésből az is kiderült, hogy 53 százalékuk hajlandó lenne kevesebbet játszani, ha ezzel pénzt takarítana meg, de további 46 százalékuk nem hajlandó erre. A résztvevők azzal érveltek, hogy a játék jót tesz a mentális egészségnek és kiváló stresszoldó.

Talán a legfigyelemreméltóbb, hogy a résztvevők 64 százaléka nem volt tisztában azzal, hogy a játék mennyire befolyásolj a rezsiszámlát.

A korábbi kutatást láttad már?

Neked megéri?? – Ennyit költenek a gamerek játékokra életükben

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×