Addig jutottunk, hogy ajánlott fogyasztói ár alatt lehet hozzájutni az AMD és Nvidia videokártyákhoz.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, az elmúlt hónapok során szép lassan zuhanásnak indultak a videokártyák árai, ami igazán jó az elmúlt évek után. Ennek persze egyik oka, hogy a gyártók igyekeznek megoldani az ellátási problémákat, valamint hogy egyre több kripto-bányász válik meg a kártyájától. Mostanra pedig úgy áll a dolog, hogy

egyes AMD és Nvidia kártyákhoz az ajánlott fogyasztói ár alatt is hozzá lehet jutni.

Legalábbis ez derül ki a  3DCenter magazin legújabb piaci elemzéséből (köszi PCFórum). Az elemzés célja az volt, hogy megmutassák mennyiért lehet a boltokban hozzájutni a termékekhez. Mint kiderült: a legnépszerűbb videókártyákért átlagosan már csak a gyártó által javasolt ár 97%-át kell kifizetni.

Az elemzés szerint például az, hogy sok kártya az amerikai listaár alatt kerülhet a vevők kezébe annak köszönhető, hogy az kártyákat korábban túlárazták azok valódi értékéhez képest. Az elemzés szerint például az Nvidia GeForce GTX 3090 Ti-ek ára jelenleg 41%-kal a hivatalos ár alatt érhető el, de a GeForce 3090 és 3080 Ti-kért is 30%-kal kevesebbet kell otthagyni. Az AMD oldalán az RX 6900 XT-k, valamint az RX 6950 XT-k ára zuhant be.

Az oldal persze megjegyzi, hogy bár a hivatalos ár alatt is lehet már videokártyát venni az amerikai árakhoz képest, de az dollárárfolyam miatt még így sem lesz olcsó a vétel. Szomorú.

Ezt láttad már?

Xbox 5000-ért? Laptop pár 10.000-ért? – A NAV-tól ennyiért is vehetsz!

 

×