Erre a Sony-s filmadaptációra egészen biztosan nem számított senki.

A Sony egészen vadul belekezdett a játéksorozatainak élőszereplős adaptálásába, hiszen hosszú évek gyötrelmes küzdelme árán csak révbe ért az Uncharted, már javában dolgoznak a Ghost of Tsushima-mozin, gőzerővel készül az Amazonos God of War, a Netflixes Horizon, illetve az HBO-s The Last of Us-sorozat, de meglepő módon moziba küldenék a Gran Turismót és a Twisted Metal autós játékaikból készült filmeket is.

A fenti lista mondhatni érhető, hiszen a Sony legnagyobb sikerű alkotásai ezek, melyek a PlayStation-konzolokon, illetve most már számítógépeken is bizonyítottak. Arra azonban nem számítottunk, hogy az olyan játékát is adaptálná, ami sem az eladások tekintetében, sem pedig a kritikusok előtt nem aratott túl nagy sikert. Olyannyira nem, hogy pillanatok alatt lelőtték a folytatásról szőtt ábrándokat is.

Mégis úgy döntöttek a Sony-nál, hogy érdemes mozit készíteni a motoros poszt-apokaliptikus Days Gone-ból – állítja exkluzív cikkében a Deadline.

Sőt, a produkció állítólag már elég konkrét stábbal javában készülget. A forgatókönyvet elvileg Sheldon Turner jegyzi majd, akit olyan filmekért tehetünk felelőssé, mint az Egek Ura vagy az X-Men: Az elsők. Sőt, a játék motoros hősét, Deacon St. Johnt alakító színész is megvan, aki az értesülések szerint nem más lesz, mint az Outlander – Az idegen sztárja, Sam Heughan.

Sam Heughan

A skót származású színész teljesen egyértelműen alkalmas és jó választásnak is tűnhet a szerepre, sokan mégsem repesnek az örömtől. Sokan ugyanis nem értik, hogy miért nem Sam Witwert választotta a Sony Deacon élőszereplős megformálására, hiszen ő volt, aki a játékban – a hangjával, a fizimiskájával és mozgásával – életre keltette a karaktert.

Ezt a véleményt osztja egyébként a játék rendezője is Jeff Ross, aki több ízben is kritizálta már a Sony-t a Days Gone második részének elkaszálása miatt, amiért már az akciósan vásárló és/vagy ingyenesen beszerző játékosokat is felelőssé tette. Ross egyszerűen nevetségesnek tartja, hogy Heughan, és nem Witwer lesz a hús-vér Deacon.

Az persze teljesen igaz, hogy Witwer remek munkát végzett Deaconnel, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a színész jellemzően szinkronmunkákat vállal. Ő volt például Darth Maul a Star Wars animációs sorozatokban, illetve őt dicséri a Star Wars: Force Unleashed főszereplője, Galen Marek, alias Starkiller megformálása is.

Sam Heughan ezzel szemben egy nagyon tapasztalt színész, aki nemcsak hasonlít a másik Samre és láthatólag imád motorozni is, de komoly elismeréseket is bezsebelt a karrierje során. Többször jelölték a Saturn-díjra, de BAFTA- és Critics’ Choice Super-jelölésekkel is büszkélkedhet. Szóval jó választás.

Hogy a Days Gone-mozi pontosan mikor érkezhet, arról viszont már semmi információ nincs. Mivel a produkció még csak előrehaladott előkészületi fázisban tart, valószínűleg eltart még egy darabig, amíg megkezdődnek a forgatások, így 2 éven belül aligha látunk belőle bármit is. Ez azonban lehet egy jó hír is, hiszen ha a film sikeres lesz, akkor a Sony könnyen zöld utat adhat a játék folytatásának is.

Na és a Forrest Gump indiai remake-jéhez mit szólsz?

Ezen kihalsz! – Indiai remake-t kapott a Forrest Gump

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×