Az i5-12400 által kitaposott utat tovább erősítheti az utód.

Egyre közelebb az ősz, mely bőséges hardverdömpinget hozhat el a gamerek számára. Az új AMD és Intel processzorok mellett készül mindhárom nagy gyártó videókártyákkal is. Első körben a CPU egységek érkezhetnek meg a boltok polcaira, AMD esetében szeptember végét, Intel esetében pedig október közepét jelentheti ez. Ennek megfelelően egyre pontosabb és konkrétabb leakeket kapunk, ezúttal a kék óriás teljes felhozatala szivároghatott ki. A táblázat alapján mindenki megtalálhatja a pénztárcájához és igényeihez passzoló terméket. A négy magos i3-13100-tól egészen a 32 szálas i9-13900K-ig választhatnak a vásárlók.

Nézzük is a konkrét modelleket!

Intel felhozatal

A szivárogtatást ezúttal is a kínai ExtremePlayernek köszönhetjük, aki az elmúlt hetekben rengeteg információval látta el a VideoCardz csapatát. Jól látható, hogy a leggyengébb i3 kivételével immáron mindegyik CPU-ban találunk E magokat is, többé nem csak a közép-felső kategória kiváltsága lesz majd. A fogyasztásnál az Intel a szokásos 65/125 W számozást használja, ám jól tudjuk, hogy a valóság ennél sokkal nagyobb számokat mutat majd.

Ha az i5-12400-ból indulunk ki, akkor a i5-13400 (vagy épp az i5-13500) igazi budget bajnok lehet majd. Az alapvető fejlesztéseken kívül a plusz 4 E mag sokat lendíthet a többszálas alkalmazásokon, játékokon. Jól tudjuk, hogy a 12400 sok esetben az előző generációk i7-es processzorait is megszorongatta, mindezt E magok nélkül. Egy jó árazással az alsó-közép kategóriában vihet mindent, a sokmagos szörnyek pedig az igazán hardcore felhasználókat is teljes mértékben kielégítik majd.

Felbukkant az Intel eddig nem látott, olcsó kártyája – Erősebb, mint gondoltuk?

×