A végjátékra tartogatnák a legjobb ajánlatot.

Az Intel A580-as modell kicsit kilóg a felhozatalból. A cég jelenleg az összes marketingköltséget a 7-es széria felfuttatásába öli, több bemutatóban is az A750 és A770 szerepel csak. Mindeközben a valóságban csak az A380-as modellhez juthatnak hozzá a játékosok és a teszterek, melynek debütálása nem sikerült tökéletesre. A felhasználók azonban sok esetben a budget, arany középutas modelleket kedvelik, melyekkel már azért lehet szépen játszogatni, miközben nem kell egy vagyon otthagyniuk a kasszánál.

Erre a célra lehetne tökéletes az ARC széria 5-ös számmal kezdődő felhozatala. Hiszen akárcsak a processzorok (i3-i5-i7) esetében, a videókártyáknál is a középkategóriát takarja. Ám egészen idáig maximum a nevéről tudhattunk, semmilyen extra információ nem volt a birtokunkban.

Csütörtök délutánra azonban felbukkant egy benchmarkon is az újdonság!

Ashes of the Singularity

Az Ashes of the Singularity játék hivatalos weboldalán találkozhattunk az első méréssel. Ezt a címet előszeretettel használják benchmarkra, hiszen kiválóan skálázódik mind a processzorhoz, mind a videókártyához a kapott érték. Érdekesség, hogy bár a játék elsők között támogatta a DX 12-t, az Intel mérnökei inkább a Vulkan API-n szerették volna megizzasztani az A580-at. Minimum 1080p preseten 9300 pontos és átlagosan 95 FPS-t gyűjtött be az Intel kártyája. Viszonyításképp egy RTX 3060 75 és 96 FPS között ingadozik hasonló beállítások mellett. Annak ellenére, hogy az Intel az A750-et állítaná be az RTX 3060 ellen, úgy tűnik, hogy frissebb API-k esetében akár az A580 is megszorongathatja azt. Az A580 ára ismeretlen, iparági pletykák alapján 100 ezer forint alatti árcédula is elképzelhető. 

Forrás: Videocardz

Ekkor mutatják be az iPhone 14-et – Nem kell már sokat várni rá

×