Állítólag csak szüneteltetik a fejlesztést, pénzvisszatérítésre pedig azért nincsen lehetőség, mert a támogatók pénzét elkötötték a kriptotőzsdén.

Egy korábban egészen sikeres Kickstarter-gyűjtést megélt kriptojáték, az Untamed Isles fejlesztését kénytelen „szünetelni” a találóan Phat Loot Studios-ra keresztelt fejlesztőcsapat, ami egészen konkrétan bejelentette, hogy a játékuk nemhogy nem készül el, de még a támogatók pénzét sem fogják visszafizetni.

A fejlesztők szerint ennek a kriptopiac összeomlása az oka, ami miatt egyszerűen nem maradt egyetlen árva vasuk sem a fejlesztésre. Ez azonban azért lehet különösen kellemetlen, mert a kalapozás során nem nagyon reklámozták, hogy a játék elkészítésére kapott pénzt valamilyen-bármilyen kriptovalutába fektetnék. A „monster-taming turn-based MMORPG” (szörny szelídítős-gyűjtögetős körökre osztott MMORPG) 2021-ben körülbelül 522.530 dollárt gyűjtött csak a Kickstarteren.

 

„Az igazság az, hogy a fejlesztés költségei magasak, és rengeteg buktató volt az ehhez a pillanathoz vezető utunkon. Mióta 2020-ban elkezdtük a fejlesztést, a gazdasági környezet drámaian megváltozott mind általánosságban, mind pedig kifejezetten a kriptopénzek tekintetében, és nem bízunk a jelenlegi piacban. Elfogytak a pénzügyi forrásaink, és jelenleg nem tudjuk folytatni a fejlesztést.” – írják a fejlesztők a Steamen közzétett bejelentésben.

A fejlesztők külön arra is kitérnek, hogy a kriptopénzek mára nélkülözhetetlenné váltak a játék fejlesztésében, és szerintük hiába nagyszerű a játék alapötlete, a kriptovaluták lábra állásáig (amiről úgy vélik egyszer, valamikor meg fog történni) hibernálniuk kell a fejlesztést. Állítólag néhány befektető és a játék előrendelői visszakapják a pénzüket, a Kickstarteres és a Backerkites támogatók viszont nem.

„Nagyon csalódott vagyok emiatt – azért tettem pénzt ennek a játéknak a finanszírozásába, hogy egy játékot támogassak, nem azért, hogy pénzt dobjak ki a kriptopiacra” – írta a projekt Kickstarter-oldalán egy támogató.

És nem ő az egyetlen, aki átverve érzi magát, hiszen a csapat semmilyen formában nem közölte, hogy a játék fejlesztésére kapott pénzt a kriptotőzsdén fogják elkölteni. Hogy ezután pontosan mi lesz a játék és a fejlesztők sorsa, azt nem tudni, a Kickstarter talán léphet az ügyben, az viszont elég valószínű, hogy a csapat emiatt gyakorlatilag teljesen lehúzhatja a rolót – ha lesz program, ha nem.

via – PCGamer, GameSpot

Mindeközben az HBO Max szénája sem áll túlságosan jól:

Épp csak elindult, itt a vége? – 36 sorozat és film kerül le az HBO Maxról

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×