Japánba is eljutott Enyedi Ildikó filmje, mely Hideo Kojima tetszését is elnyerte. Már csak azért is, mert a főszereplőt is ismeri.

Bizonyára ti is tudjátok, hogy az utóbbi időben egyre több magyar filmet ismernek el nemzetközi szinten, ezek közül az egyik Enyedi Ildikó nemzetközi koprodukcióban forgatott romantikus filmdrámája, A feleségem története.

A film főszereplője Léa Seydoux, Gijs Naber és Louis Garrel, a forgatókönyvet ugyancsak Enyedi készítette Füst Milán A feleségem története: Störr kapitány feljegyzései című regénye alapján. A film tavaly július 14-én volt látható a 2021-es cannes-i fesztiválon, ahol az Arany Pálmáért versenyzett.

A film most jutott el Japánba, ahol a Metal Gear Solid és a Death Stranding rendezője is megnézte.

Léa Seydoux egyébként már ismerős „lehet” Kojimának, mivel közösen dolgoztak a Death Strandingen, a színésznő volt Fragile a játékban. A játékrendező a Twitteren méltatta a filmet és a színészeket.

 

A történet szerint Európában vagyunk, az 1920-as években: Jakob Störr és egy barátja iszogatás közben fogadást köt, miszerint a holland tengerészkapitány feleségül veszi az első nőt, aki belép a kávézóba. Így ismerkedik meg a szeszélyes francia lánnyal, Lizzyvel, akivel házasságot köt. Ettől kezdve a szeretnivaló, fájdalmasan becsületes Störr élete számos megpróbáltatásnak van kitéve. Figuráján keresztül elemi és drámai módon értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét és megfoghatatlan, uralhatatlan mivoltát.

A film egyébként kikölcsönözhető a Filmió nevű online videotékában. Érdekesség, hogy a GameStar szerint Enyedi Ildikó nagy gamer, és szívesen dolgozna videojátékokon is.

Ezt láttad már?

Marketingből csillagos ötös – Zseniális reklámot kapott a Stalker 2 Kijevben

×