Az Android-felhasználók, akik platformot váltottak, hozzájárultak ahhoz, hogy az Apple újabb rekordot érjen el a negyedévben.

Annak ellenére, hogy nincs könnyű helyzetben a világ az utóbbi hónapokban, az Apple az elmúlt negyedévben bevételi rekordot könyvelhetett el: 83 milliárdot értek el, ami 2 százalékos növekedés az egy évvel korábbi negyedévhez képest. A ZDnet szerint ebben nagy segítség volt az Apple számára az, hogy sok Android felhasználó váltott platformot.

„Negyedévi rekordot értünk el mind a bevételek, mind az iPhone-ra váltás tekintetében” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

Az Apple egyébként „váltóknak” (switchers) nevezi azokat, akik egy másik platformról iPhone-ra térnek át. A Windows Phone halála óta pedig ezek a váltók az Android rendszerről érkeznek.

„Egy amerikai felmérése szerint az iPhone vásárlói elégedettsége 98 százalék, amivel rekordszámú váltót vonzottunk be a júniusi negyedévben, erős kétszámjegyű éves növekedéssel” – tette hozzá Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri.

A számokat tekintve az Apple valamivel több bevételre tett szert az iPhone és a szolgáltatások terén (3%-os, illetve 12%-os emelkedéssel), mint a Mac, iPad, valamint a kiegészítők és otthoni eszközök kategóriában (10%, 2%, illetve 8%).

 

Te is váltó vagy?

Ezt láttad már?

Tényleg jó? – Ez a PC-gyártó a kedvenc most Magyarországon

 

https://leet.hu/california-access/

×