Kiderült, hogy melyik a magyarok kedvenc számítógépgyártója. Az utóbbi időben kissé átalakult a felállás.

Körülbelül egy hónapja arról számolt be az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat arról, hogy világszerte csökkentek a számítógép-eladások. Ebből arra következtetünk, hogy a koronavírus-járvány, illetve az utóbbi hónapok nehézségei miatt egyre kevesebben vesznek gépet. Ugyanakkor nálunk Magyarországon más a helyzet: több gép fogyott, mint korábban, a márkák aránya viszont átalakult. Az IDC most megmutatta (köszi PCWorld), hogy mi a helyzet az 2022 második negyedévben Magyarországon.

Magyarországon az ASUS átvette a vezetést a Lenovótól.

Az összesítés szerint jelenleg tehát (30 357 eladott géppel) a magyarok kedvenc PC-s márkája az ASUS lett. Őt követi eladások tekintetében a Lenovo, ami a negyedévben 28204 asztali PC-t és laptopot szállított le. A harmadik helyre került a Dell (26 859 db eladott gép), mögötte pedig ott a HP (26 656 db eladott gép). Az Apple az Acert megelőzve az ötödik helyre futott be, 7548 eladott géppel.

2022 második negyedévében 129 829 PC talált magyar gazdára, 105 229 eladott laptoppal és 21 626 asztali PC-vel.

A legérdekesebb adat talán az, hogy a magyar PC-s piac növekedőben volt, szemben a teljes kelet-európai régióval, az előző időszakhoz képest. Mi magyarok tehát szeretünk gépeket venni.

Ezt láttad már?

Biztató hírek érkeznek Kínából – Így alakítaná a VGA árakat az AMD és az Nvidia

 

×