Aranykor köszönthet a gamerekre.

Az elmúlt időszakban az AMD és NVIDIA kártyák ára jelentősen csökkent. Több ok is meghúzódik a dolog mögött, egyrészt a kriptovaluták megreccsenése miatt a bányászás jelentősen aláhagyott, illetve a gamerek sem vesznek már annyi kártyát. Eközben (és részben ennek köszönhetően) megszűnt a készlethiány, bármelyik VGA-hoz hozzájuthatunk különösebb várakozás nélkül is.

A nagy gyártók is érzik a változásokat. Az NVIDIA nem hivatalosan több videókártya ajánlott fogyasztói árán finomított kicsit múlt hónapban, az AMD pedig már jóval előbb megtette a szükséges lépéseket. Úgy tűnik, hogy az utolsó dollárcenteket is kisajtolnák a jelenlegi generációból, hiszen télen már az új fejlesztések érkeznek.

Jelentős mértékben eshet az Nvidia és AMD kártyák ára!

A Videocardz és a MyDrivers információi szerint a fenti lépések még csak apró előkészületek voltak. Augusztus végén az NVIDIA és az AMD még agresszívebb lépéseket fog majd tenni az árakat illetően. A pletykák alapján ezúttal az NVIDIA rajongók járhatnak jobban. Nagy eséllyel bőven az ajánlott fogyasztói ár alá mehet az összes kártya.

Remélhetőleg az árkorrekció az alsóbb kategóriát is érinti ezúttal, hiszen nem mindenki a flagship modellre hajt. Ha valóban igazak a fenti hírek, akkor szeptemberben elcsíphetünk majd pár igazán jó vételt is. Ám sosem szabad elfelejtenünk, hogy pár hónapon belül már az RTX 4000 és RX 7000 kártyák is a boltok polcaira kerülnek. Az új középkategória könnyűszerrel legyűrheti a jelenlegi széria legerősebb modelljét is.

5+1 hasznos Windows funkció, amit csak nagyon kevesen ismernek

×