Képzeld el, hogy megcsinálod életed legsikeresebb videóját, ami ontja pénzt a letöltések után, erre valaki kisajátítja és viszi a bevételt! MEGTÖRTÉNT!

Brutál híres YouTube-videót lopott el egy ismeretlen troll a tulajdonosától, és valószínűleg nem az először sikerült neki – szúrta ki a GameStar. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a tolvaj egy szerzői jogi lyukat kihasználva ráteszi a kezét egy nagyon nézett anyagra, ami egy ideje nyomtatja a pénzt a feltöltőnek, majd megreklamálja a YouTube-nál, hogy ez részben, vagy egészben az ő szellemi tulajdona, a szolgáltató meg simán elhiszi neki, és hozzá irányítja az utána járó bevételt.

Ezúttal a Counter-Strike-ban felvett „DOOR STUCK! DOOR STUCK!” videóról van szó, ami sokak számára emlékezetes:

kb. 15 éve került fel a megosztóra, KinetiK001 jóvoltából, aki a játékban késsel üldözi a haverját, mire utóbbi beragad egy ajtóba és üvöltve könyörög, hogy álljon le a vagdosással. A két idiótát persze hamar levadásszák a többiek:

 

A videót a hang miatt reklamálta meg valaki – nyilván tudatosan kihasználva egy szerzői jogi lyukat -, arra hivatkozva, hogy a kép alatt az ő hangsávja fut. A YouTube automatizált rendszere ezt gond nélkül elhitte, és az akkor már 23 milliós nézettség felett járó videót átengedte neki. Pedig ezt a szívességet maximum Snoop Dogg-nak kellett volna megtennie, lévén az üldözött karakter éppen az ő „Drop It Like It’s Hot” című dalával bosszantja KinetiK001-et.

Forrás: KinetiK001 (csakazértis)

Utóbbi, az IGAZI feltöltő, megpróbált fellebbezni a YouTube-nál, de az egyelőre inkább hisz a csalónak, mint neki és rendre visszadobja a kérvényeit.

Ez mennyire *urva idegesítő lehet??!

Az ismeretlen troll azóta is degeszre keresi magát a legendás jelenettel, aminek bevételei a gátlástalan trükk óta az ő bankszámláján csilingelnek.

A milliókat megnevettető CS:GO videó visszaadásáért mozgalom szerveződött a Twitteren, a #SAVEDOOR hashtaggal. Szerintünk meg #cancelYouTube, ha ezt tényleg meg lehet csinálni, ráadásul nem is egyszer:

 

Van itt baj rendesen:

Miért jön be egy sátánista videó a YouTube-on, ha kitörlünk egy betűt az URL-ből?

https://leet.hu/jbl-bt/

×