Egy rejtélyes videóra lyukadnak ki azok, akik kitörölnek egy betűt a YouTube URL-jében. De vajon tényleg a Sátán áll az egész mögött?

A napokban egyre többen számoltak be arról az egészen különös jelenségről, mely szerint ha átírunk egy betűt bármilyen YouTube-videó URL-jében, akkor egy sátánimádó videóhoz kerülünk. Ezt persze sok rutinos rókat konteókat emlegetve azonnal elhessegetné, érdemes azonban megállni egy pillanatra, a dolog ugyanis nagyon is valódi.

A Rakéta.hu szúrta ki, hogy Redditen és TikTokon is egyre többen osztják meg, hogy miután kitörölték a videómegosztó URL-címében szereplő „watch-ból” a h-betűt, egy nagyon fura, 66666666666666666666666666666 című videóhoz lettek átirányítva. Ezt a cikk írásakor már nem lehet elérni, de többen megörökítették a dolgot.

@niki.cpk Creepy satanic YouTube Glitch! #horror #youtubeeasteregg #tryityourself #ethicalhacking #securitybreach ♬ Creepy horror sound – TOKU SPACE MUSIC

Ami viszont érdekes lehet, hogy a c-betű törlésével is ehhez a videóhoz jutunk, míg ha az első három karaktert töröljük, akkor az alábbi, ugyancsak furcsa Minecraft videóhoz leszünk áttessékelve. Ami ebben nagyon érdekes, hogy a Rakéta.hu is rápróbált a w, az a és a t-betűk törlésére, de ők néhány nappal ezelőtt egy teljesen másik videóhoz kerültek – vélhetően ahogyan mások is.

 

A sátánista videó azonban teljes törlésre került, ahogy az azt feltöltő felhasználó. Viszont a Minecraftos videótól eltérően ezt nem cserélték ki mással, azaz hiába töröljük a c és a h-t, mindkét esetben egy már nemlétező oldalra jutunk.

Hogy ez egy easter egg, esetleg egy vétlen hiba, azt nem tudni, ugyanakkor az eredeti videó alatt találunk egy egész hihető magyarázatot a furcsaságra. Ez elvileg egy egészen könnyen előidézhető trükk, ami a YouTube működési elvét használja ki.

Eszerint csak létre kell hozni két csatornát: az egyiknek a 666, a másiknak pedig a watc, esetleg wat (vagy más kombinációk). Ha pedig kitöröljük az URL-ből valamelyik betűt, akkor elméletileg a YouTube nem tudja elemezni a karakterláncot, ezért inkább megnyitja a watc-hoz tartozó csatornát, ami azonnal át is irányítja a felhasználót a 666 csatornára. Ha ez valóban így működik, és valóban ilyen egyszerű abszolválni, akkor nagyon valószínű, hogy nem valami összeesküvés, hanem sokkal inkább ez állhat a rejtélyes eset hátterében.

Ha pedig érdekelnek az internetes furcsaságok, akkor mindenképp nézd meg a Leet alábbi videóját is a félelmetes Momóról:

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×