Az újgenerációs eszközök funkciói között olyan lélekemelő apróságok is vannak, hogy az agyad elszáll! PS5, Xbox Series S/X és Nintendo Switch trükkök ITT!

Mindig jó a mélyére nézni az eszközeidnek, és nem csak akkor, amikor kiválasztod a számodra legszimpatikusabb darabot, vagy konfigurációt, hanem időről időre, mert kellemes meglepetések várnak. Az USA Today segítségével összeszedtük három konzoltípus 4-4, tehát összesen 12 olyan funkcióját, aminek jó eséllyel a létezéséről sem tudtál, vagy legalábbis EDDIG nem voltál tisztában vele, hogy hogyan kell jól kihasználni.

Íme a PlayStation 5, az Xbox Series S/X és a Nintendo Switch imádnivaló trükkjei!

Sony Playstation 5

Beépített mikrofon a kontrollerben

A PS5 DualSense Wireless Controller – elődjével ellentétben – már rendelkezik beépített mikrofonnal, ami legalább annyira hasznos, mint amekkora átok lehet, ha rossz pillanatban felejted el, hogy aktív. Ott bújik a kis szaros:

Forrás: Qwazyd0gg / YouTube

Ha elkerülnéd, hogy az ellenfeleid meghallják, amikor anyád behozza a sütit, vagy a macskával gügyögsz, van az alján egy némító gyorsgomb – érdemes rendszeresen csekkolni, hogy épp’ hogy áll.

Segítségkérés

Nem kell többé megállítani a játékot, hogy a YouTube-ra feltöltött gameplay-ek valamelyikétől kapj választ a kérdéseidre: a PS5 „Game Help” funkciójával a programon belül is segítséget kapsz (amennyiben ezzel maga a game is kompatibilis, persze).

Forrás: PlayStation

A játékosok gyakorlatilag bármilyen helyzetben hozzáférnek apró utalásokhoz, videókhoz és egyebekhez, amiket aztán feldobhatsz a képernyőre. A funkció legnagyobb előnye – az azonnaliságon túl, hogy

garantáltan nem futsz bele spoilerekbe!

Ha elakadsz: PS gomb -> control center -> hints inside!

Tárhelybővítés

VÉGRE! Most, hogy a játékok jelentős részét már nem plasztik lemezeken vásároljuk (pedig vannak ám köztük menő ajánlatok), hanem letöltjük, egyre fontosabb, hogy ne csak egy adott kapacitás álljon rendelkezésre. A PS5 kétféle megoldást kínál a problémára: egyrészt végre megengedi a külső winchester USB-csatlakoztatását, másrészt, és talán ez a jobb, beépített SSD-vel is bővíthető!

Utóbbi persze kissé zsebbenyúlóabb, de ha tőlünk viszed, biztos jól jársz: mi az EGY-, vagy KÉTTERRÁS Silicon SSD Xpower-re esküszünk. Jegyezzük meg, mert a többi konzolnál ezt már külön nem emelnénk ki, hogy az XBox Series S/X és a Nintendo Switch tárhelye szintén bővíthető!

Töltsd le a játékot a telefonoddal!

Azért olyan szép és jó minden a PS5-ön, mert irdatlan nagyok a játékok, szóval egy átlagos otthoni netcsomaggal gyakran a nap is lemegy, mire letöltődnek a címek. Ezen úgy segíthetsz, hogy idejekorán elindítod a letöltést, amihez nem kell többé a konzol közelében lenned.

Forrás: Nextpit

Nyaralsz? Megy a meló? Mire hazaérnél, már tolnád az új játékot? Indítsd el a letöltést most, a Playsation App-pal, hogy azonnal kezdhess, amint elterülsz a kanapén! Ehhez először meg kell engedned a konzolnak, hogy neten maradjon alvó módban (System -> Power Saving -> Features Available in Rest Mode -> Stay Connected to the Internet), majd társítanod kell az alkalmazáshoz (az app menüjében: Settings -> Console Management).

XBox Series S/X

Játékok áttöltése Xbox One-ról

Semmi okod nélkülözni azokat a játékokat, amiket korábban megvásároltál, szóval kell egy jó opció a gyors átemeléshez, és ezt nem is sajnálja tőled a Microsoft! Persze letölthetsz minden újra (Xbox gomb -> My Games & Apps -> Full Library -> All Owned Games), de van ennél gyorsabb megoldás is, ha a régi Xbox One és az új XBox Series S/X egyazon Wi-Fi hálózaton van.

Forrás: Xbox

Utóbbi eszköz menüjében csak néhány lépés az egész: Settings > System > Backup and Transfer > Network Transfer.

Lejátsza a Blu-ray lemezeket

Amíg szép lassan mindenki megszabadul a DVD-ktől, a 4K Blu-ray még mindig elég királyul cseng, nem igaz? Annál legalábbis biztosan szebb és jobb kép- és hangminőséget produkál, mint a streaming szolgáltatók… Az Xbox Series X/S birtokában nyugodtan megtarthatod a filmjeidet, csak egy appot kell rátöltened a Microsoft Store-ból (ezt rögtön fel is ajánlja, amint belököd az első lemezt).

Forrás: Future

Eszközök között hordozható kontroller

Az Xbox Series S/X Bluetoothszal kapcsolódó kontrollere minden, de TÉNYLEG MINDEN eszközödre csatlakozik, amit el tudsz képzelni:

a Windows PC mellett kompatibilis Mac-kel, Android rendszerű telefonnal és tablettel, vagy iPhone-nal és iPad-dal, sőt, még Apple TV-vel is. Bezony!

Ha már itt tartunk, még egy tipp: a régebbi, vezetékes Xbox kontrollerek szintén nem túl válogatósak – próbáld ki!

Irányítás Google Asszisztenssel, vagy Alexával

Elég sok mindent el tudsz intézni az Xbox-on hangalapú irányítással: ki-bekapcsolás, játékindítás, lejátszás megállítása, barát meghívása egy játékba, screenshot, vagy épp streamelés indítása. A konzol menüjében így tudod kiválasztani, hogy melyik digitális asszisztenst engeded csatlakozni: Settings -> Devices & Connections -> Digital Assistants.

És nem, Siri sajnos biztosan nem lesz köztük…

Forrás: MobileSyrup

Nintendo Switch

Earbuds, vagy más vezeték nélküli headset

Igen, persze ott van a 3,5-es jack kimenet a kontrolleren, de nem csak vezetékes megoldás létezik, hiszen az eszközre Bluetoothszal is csatlakoztathatsz fülhallgatót. Itt az útja: System Settings -> Bluetooth Audio (a lista alján lesz) -> Pair Device.

Forrás: pcmag.com

Joy-Con kontrollerek keresése

Mindenhol megnézted, de sehol sem találod? A föld biztosan nem nyelte el, úgyhogy a főmenüből elérhető Find Controllers opcióval hamar meglesz, vagy meglesznek. Az eszközre éppen csatlakozó kontrollerekre koppintva beindítod a rezgést, ami hamar leleplezi, hogy éppen hol bújkál(nak).

Forrás: Nintendo

Szülői felügyelet telefonról

Nem akarod, hogy egész nap a gépen lógjon a kölyök? Töltsd le a telefonodra a Nintendo Switch Parental Controls appot (iOS-re és Androidra is van), aztán jöhet a rend és fegyelem. Az alkalmazásba ugyanazokkal a belépési adatokkal tudsz regisztrálni, amelyekkel az eszközre, majd több opcióból választva napi időlimitet és korhatáros hozzáféréseket állíthatsz be.

Ingyenes játékok

Akárcsak PS5-ön és Xbox Series X/S-en, a Nintendo Switch-en is egy csomó ingyenes kontentet találsz. Van száz kiló demó, szóval bátran nekimehetsz a kedvenc játékodnak, ami az aktuális állásodból folytatódik akkor is, ha csak később veszed meg.

És ha már konzolok, van néhány veszett jó kiegészítő, amit nem szabad kihagyni:

Hasznos konzolkiegészítők megfizethető áron – Íme a Venom felhozatala

 

×