Lépéselőnyben a kék óriás.

Az elmúlt időszakban rengeteg izgalmas hír, információ szállingózik az Intel háza tájáról. Hamarosan nemzetközi piacokra is megérkezhetnek az ARC szériás videókártyák és a 13. generációs processzorok fejlesztői példányai is kiszivárogtak kínai feketepiacra. Az i9-13900K és i5-13600K modelleket már le is tesztelték, az első körben érkezők közül már csak az i7-13700K maradt ki.

Az Intel ezúttal is két részletben vezeti be a piacra az újdonságokat, csakúgy, mint ahogy tavaly tette az Alder Lake esetében. Első körben a fent megnevezett három processzor, illetve a drága és nagy tudású Z790-es alaplapok érkeznek. 2023 elején pedig a többi CPU és a barátságosabb árfekvésű B/H chipsetes lapok tehetik tiszteletüket a boltok és webáruházak polcain.

Az is kiderült, hogy mikor érkezhetnek!

A friss információk

A Videocardz forrásai mostanában nem igazán tévednek, ezúttal a hétvégén látták el új információval a közösséget. Minden jel arra mutat, hogy a szeptember végén tartandó Intel Innovation 2022 esemény alatt leplezik le az újdonságokat hivatalosan. Október közepén érkezhetnek meg a boltok polcaira a friss processzorok, míg a második adagra a 2023-as CES-ig kell várni. Az összes jelenlegi 600 szériás Intel alaplap kompatibilis lesz az újdonságokkal, így az Alder Lake tulajdonosok bátran válthatnak majd a jelentős teljesítménynövekedéssel kecsegtető processzorokra. Továbbra is marad a DDR4 és DDR5 hibrid támogatás, míg az AMD Zen 4 már csak az újabb memóriamodulokat fogja támogatni. Kíváncsian várjuk az AMD válaszát.

KELL! Találd ki melyik 3 klasszikus eszköz ihlette a retro-futurista Nintendo rádiót!

https://leet.hu/jbl-bt/

×