A gyártó több ismert perifériája találkozik ebben a csodásan egyszerű dizájnban, amivel azonnal virítanánk a strandon! És Te?

Csúcsra járatott nosztalgia köszön vissza Aditya Pandharpure koncepció rádiójából amit a Nintendo három ikonikussá vált eszköze és kiegészítője ihletett.

Szerinted honnan merített ötletet a tervező?

Illusztráció: Yanko Design

A Nintendo generációk számára jelent egyet az első videójáték-élményekkel. A jó öreg Game Boy és a Nintendo Switch egyik ősi, illetve új kontrollere szintén testet ölt a kisrádióban, így nem lehet nem imádni, már első ránézésre:

Fotó: Aditya Pandharpure

A Yanko Design elemzése szerint a hangszórót takaró rács egyértelműen a Game Boy-ból érkezik, sőt, a függőleges csatornakeresés, valamint a vízszintes hangerőszabályzás egy elembe sűrítése is a pluszjel alakú billenőkapcsolót idézi. Ezt a vezérlő elemet ugyan ejtették az újgenerációs konzol perifériájánál (csak gombokkal helyettesítették ugyebár), annyira ikonikus, hogy az embernek rögtön duplán ver a szíve, ha meglátja.

Fotó: Aditya Pandharpure

A készülék jobb oldalán elhelyezkedő be- és kikapcsológombok, valamint az AM-FM sávváltó ugyancsak visszautal a Game Boy-ra és a régi kontrollerre, szóval Pandharpure tényleg tudja, hogy a gamereknél mitől döglik a légy!

Fotó: Aditya Pandharpure

A retro-futurista dizájnnal készült, műanyag antennás rádió egyelőre nem több látványos formatervnél, de ha a Nintendonak van egy kis esze, felkarolja, például egy limitált szériás gyűjtői terméksorozat, vagy egy időszaki reklámkampány erejéig, például jövő nyáron.

Simán beleférne, ha már ilyen remek ötletek is valósággá váltak:

Készülj a nyaralásra! – Íme a legmenőbb Nintendo Switch tokok utazáshoz

 

×