Miután a Hyper Scape olyan csúfosan megbukott, a Ubisoft nagyon szeretne egy sikeres battle royale játékot kiadni.

Úgy tűnik, hogy ami a The Division franchise-t illeti, a Ubisoft nem hogy nem adja fel, de új löketet ad neki. Amellett, hogy a The Division 2 még több tartalomfrissítést kap a jövőben, szépen bejelentették a The Division mobiljátékot is. Sőt, ha minden igaz, a néha-néha előkerülő The Division mozifilm is készülőben van, ahogy elvileg készül a Tom Clancy’s The Division Heartland is, egy ingyenesen játszható játék a The Division univerzumában. Így aztán kijelenthetjük, hogy a játék az Ubisoft egyik üdvöskéje, amit sokáig szeretne még életben tartani.

Ha igaz a pletyka, akkor még egy régen félretett The Division battle royale játékot is kapunk.

Legalábbis ezt mondta nemrég az általában megbízható iparági bennfentes, Jeff Grubb is, aki szerint a Ubisoft újra előveszi a polcra került Division battle royale projektet.

„A Codename Reaper egy különálló The Division battle royale” – mondta Grubb a Game Mess című műsor egyik epizódjában. „Tavaly félretették néhány negatív vélemény miatt, de most újrakezdték a munkát, ugyanis leállították a Hyper Scape-et. Nagyon akarnak egy sikeres battle royale-t” – tette hozzá.

 

Való igaz: fejlesztő legyen a talpán, aki manapság battle royale játékkal akar megjelenni. A Call of Duty Warzone, az Apex Legends és a PUBG mellett igen nehéz labdába rúgni a műfajon belül. A Hyper Scape bukása után úgy gondoltuk, hogy a Ubisoft nem is próbálkozik többet.

Ugyanakkor érthető, hogy a Ubisoft is szeretne kapni egy szeletet a battle royale játékok sikerének tortájából, csak éppen eddig nem volt szerencséjük. A Hyper Scape-t például alig 18 hónappal a megjelenés után állították le.

„A játék kapcsán tapasztalt tanulságokat egy jövőbeli projektben fogjuk felhasználni” – mondta akkor a Ubisoft.

Talán a stúdió úgy érzi, hogy egy olyan cím, mint a The Division, nagyobb eséllyel vonzza a közönséget. Szerinted érdemes lehet BR játékot csinálniuk?

Ezt láttad már?

Bejelentették az új Division játékot – Ilyen lesz az ingyenes Division Resurgence

 

×