Sok pletyka terjed arról, hogy a túl hosszú kábelek lángra lobbannak. Néhány szakértő tisztázta az ügyben a kérdést.

Régóta terjed az a pletyka a világon, hogy érdemesebb rövidebb USB-töltőkábelt venni az telefonokhoz, vagy a laptophoz, mert a hosszabb kábelek hajlamosabbak a túlmelegédésre, és lángra lobbanhatnak. Sok helyen lehet olvasni is arról, hogy a hosszabb kábel hogyan vezet el a túlmelegédéshez, emiatt pedig sokan inkább rövid kábelt választanak.

Most egy szakértői oldal tisztázta: ez nem igaz.

A Zdnet szerkesztője a téma miatt több hosszú USB kábelt is kipróbált, majd kijelentették: nem, a hosszú kábel nem kaphat lángra, és nem melegedhet túl. A tesztek során nem csak az derült, hogy ki a kábelek tűz szempontjából biztonságosak, de az is, hogy ettől függetlenül még jelenthetnek kockázatot.

Persze nem olyat, mint amire szörnyű rémálmainkban gondolnánk. Azt írják, a hosszú kábelben el lehet esni, ami igazi veszélyt jelent. Ráadásul a kábel kirántása a csatlakoztatott eszközben is kárt tehet. Ez tehát azt jelenti, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy kigyullad a hosszú USB kábel, de arra vigyázzunk, hogy ne essünk el benne. Nos, ma is tanultunk valamit.  Jó hétvégét!

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

25 év után folytatódik a 90-es évek legendás animációs X-Men sorozata

 

×