A Blahán igazán sok mindent lehet látni, érezni és hallani, de a tegnapi eset még a járatos blahásokat is meglepte.

Budapesten járva-kelve az ember nagyon hamar immúnissá válik a Blaha Lujza tér csodáira, de minimum kevés dolog fogja meglepni, ha esetleg arra viszi a dolga. Július 11-én azonban még a rutinos blahások is felocsúdtak meglepettségükben, amikor az egyik reklámtábla egészen furcsa dolgokat kezdett harsogni.

A Telex munkatársai azonnal a neves helyszínre siettek, ahol az időközben riasztott rendőrökkel megállapíthatták, hogy a Nyugati tér felé közlekedő villamosmegállóban kihelyezett hirdetőtábla hangszórója a ludas. A hirdetés egyébként a szintén a Blahán található Europeum áruházhoz köthető,

a hangszóróból viszont nem az éppen aktuális akciókat, hanem masszív zsidózást, gyűlöletkeltést harsogtak.

A beszámolók szerint kétfajta szöveg váltotta egymást, méghozzá akkor, amikor az emberek le- és felszálltak a járművekre. Az egyikben blahai füleknek nem ismeretlen trágárságokkal tarkítva azt hallhatták, hogy az „ügyészség és a rendőrség vezetői is zsidók – és még csak nem is szégyenlik”, míg a másikban azzal a gondolattal játszottak el, hogy mi volna, ha a radikális aktivista, Polgár Tamás, alias Tomcat lenne Magyarország első embere. Persze a válasszal sem volt fukar az ismeretlen férfihang, aki szerint  „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel” lenne tele az ország.

Nem sokkal később kiderült, hogy az ominózus hangszóró valóban a hirdetőfelület része, ami a JCDecaux reklámcéghez tartozik. A vállalat a megkeresésekre elárulta, hogy a kihelyezett eszközt egy ismeretlen tettes meghackelte, a hibát azonban – amint észrevették – azonnal javították, a továbbiakban pedig mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Na és ezt olvastad már?

Szexizmus és a játékok – Szexista leszel, ha a BloodRayne-nel vagy a Tomb Raiderrel játszol?

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×