Úgy tűnik, hogy a Sony szép lassan az alkatrészhiány enyhülésével meg tudja oldani, hogy mindenhol legyen elég PS5 mindenkinek.

2050 van, nemrég megjelent az új PlayStation 10, és végre lehet kapni a 2020-ban megjelent PlayStation 5-öt is anélkül, hogy a haszonlesőknek kéne felárat fizetni, vagy anélkül, hogy reménykedünk, hogy a webshop kiküldi hónapokon belül. Talán kicsit drámai az elképzelés, hogy erre 2050-ig kell várni, de az elmúlt évek alapján azt is gondolhatnánk, hogy sosem ér véget a helyzet. Bár mostanában azért mindenki viszonylag belátható időn belül hozzájuthat egy PlayStation 5-höz, de persze az ár még mindig nem feltétlenül az, amit eredetileg fogyasztói árnak szántak.

Nos, úgy tűnik, ez hamarosan megváltozhat.

Talán még te is emlékszel arra a világra, amikor csak bementél egy boltba, és vettél egy PS konzolt. A jó hír viszont az, hogy van némi fény az alagút végén. Ahogy arról a PlayStation Universe beszámolt, a PS5-ök szállítása az idei év második felében és 2023-ban fellendülhet.

Ez nyilvánvalóan a chip-és alkatrészhiány csökkenésének köszönhető. Korábban a hiány miatt a Sony nehezen tudott elegendő konzolt gyártani. A múlt hónapban a Sony bemutatóján az volt látható, hogy a cég előrejelzései szerint a PS5 2024-re megelőzi előadásokban a PS4-et. Ez akkor lehetséges, ha mindenki tud PS5-öt venni, aki akar. Ha erre számítanak, akkor valószínűleg tervük is van. Persze még ez is mind távol van, de legalább látható, hogy nem lesz mindig olyan a helyzet, mint most.

És persze ott van még egy bejelentés, hogy a Sony hamarosan bemutat néhány újdonságot a PS5-höz, illetve állítólag készül a PS5 Pro változata is. Reméljük, hogy ilyen mértékű chiphány többé nem sújtja majd a világot.

Borítókép és forrás: GamingBible

Neked már van otthon PS5?

Íme, a világ első nem hivatalos PlayStation 5 Slim, ráadásul vízhűtéssel

 

×