Keressük a Magyarországon elérhető legjobb streaming szolgáltatást!

Mi is hajmalosak vagyunk túltelítettként emlegetni a Magyarországon elérhető streaming szolgáltatások piacát, pedig nálunk nem is az összes, hanem csak a legnépszerűbb vállalatok vannak jelen. Mégis, annyira kiélezett a verseny, és annyira szűkös a büdzsé, hogy egy átlagos magyar pénztárcájának tartalmára a legtöbb esetben csak két platform lehet a befutó egy hónapban.

Legalábbis ez derült ki a GKI Digital legutóbbi méréséről, amiből az értelmezéseim szerint nemcsak a magyarok árérzékenységének legfelső határát ismerhettük meg, hanem azt is, hogy a szolgáltatások kiválasztását nem feltétlenül a pénztárca, sokkal inkább a tartalmi kínálat az eldöntője.

Mennyibe kerülne összesen, ha minden streaming szolgáltatásra előfizetnél?

 

Ezt onnan vezethetjük le, hogy hiába drága – és egyre drágább – a Netflix, a magyarok körében is ez a legnépszerűbb szolgáltatás, míg a legolcsóbb Amazon Prime annyira nem kapós, pedig azért még csak 1000 forintot sem kérnek. Emellett a sereghajtók táborát erősíti az Apple TV+ is, miközben az HBO Max hasonló minőségű szolgáltatással és árszabással a második a Netflix mögött.

Ebbe a versengésbe csatlakozott most be a Disney+ június 14-én, ahol egészen elképesztő kínálat várja az előfizetőket. A Star Wars, a Marvel, a Disney, a Pixar, a Star és a NatGeo tartalmait összefogó streaming szolgáltatást szinte rögtön a 2-3. helyre várhatjuk, ami az előbbi címeket tekintve talán nem olyan meglepő. Az viszont már egy másik kérdés, hogy a megjelenésével vajon kit fog kigolyózni a magyar pénztárcákból?

A Netflixet? Az HBO Maxet? Esetleg teljesen megváltozik a piac, és a magyarok többsége bevállal egy harmadik előfizetést?

Ezt majd csak később fogjuk tudni megmondani, amibe elméletileg még idén bezavarhat majd a SkyShowtime is – meglátjuk mekkora sikerrel. Most viszont arra keressük a választ, hogy a magyar előfizetők, a magyar emberek mely streaming szolgáltatót kedvelik a legjobban, vagyis melyikről mondanának le a legnehezebben, ha szűkebbre húznánk a nadrágszíjat.

SZAVAZZ! 

Poll Maker

×