Az Infinity Ward rengeteg részletet árult el a Modern Warfare 2 kampányáról, szóval itt van minden, amit eddig tudunk.

A Call of Duty Modern Warfare sorozat mindig is híres volt a kampány nyújtotta izgalmas történeteiről, így mindenki joggal izgatott a következő rész kapcsán. Tegnap a Summer Game Fest alkalmával ráadásul azt is láthattuk, hogy milyen fantasztikusan szép és dinamikus környezetet kapunk. Nem sokkal később egy panelbeszélgetésben több részlet is világossá vált a kampányról, például a karakterek, a küldetések és a a cselekmény.

Ilyen lesz a Modern Warfare 2 kampánya.

Történet

Amikor utoljára láttuk Price-t a 2019-es Modern Warfare végén, a Task Force 141 nevű csoportot állította össze, hogy elintézze Zakhaev juniort. A Modern Warfare 2 három évvel az események után veszi fel a fonalat, amikor a Task Force 141 már teljesen megalakult világszerte működik.

A Modern Warfare 2 sztorija azután indul be, hogy egy amerikai támadás megöl egy külföldi tábornokot. Ezért a megtámadott nemzet bosszút szeretne állni, így a Task Force 141 összeáll a mexikói különleges erőkkel, hogy megállítsák a fenyegetést.

A Task Force 141 ellenben nem egy erősen összeszokott egység, például Ghost gyakran egyszemélyes hadseregként dolgozik, nem együtt a többiekkel. Miután kiderül, hogy az Al-Qatala terrorista csoport a „Las Alamas” mexikói drogkartellel dolgozik, Ghost rájön, hogy egyedül nem tud mindent megoldani, így Alejandro Vargas ezredeshez fordul segítségért, vagyis a mexikói különleges erőkhöz. A kampány során a Task Force 141 beutazza a világot, ellátogatva a Közel-Keletre, Európába, Mexikóba és az Egyesült Államokba. A Task Force 141 tagjai azonban emberek, nem szuperhősök, így nem feltétlen hoznak mindig jó döntést.

Modern Warfare 2 kampány karakterek

Captain John Price

John Price a Task Force 141 vezetője.

Kyle ‘Gaz’ Garrick

Kyle ‘Gaz’ Garrick őrmester csatlakozott Price csapatához, miután az Al-Qatala megtámadta a Picadilly Circus-t a Modern Warfare 2019-ben. Gaz volt az első Task Force 141 tag.

John ‘Soap’ MacTavish

Soap az eredeti Modern Warfare trilógia főszereplője, aki visszatér a második részében is. Leginkább a Task Force 141 lopakodóbb küldetéseit vezeti majd.

Simon ‘Ghost’ Riley

Simon ‘Ghost’ Riley-ről nem sokat tudni, azon kívül, hogy magányos farkasként dolgozik, aki nem mindig találkozik a 141-es csapat többi tagjával.

Colonel Alejandro Vargas

A mexikói különleges erők ezredese, Alejandro Vargas egy vadonatúj karakter a Modern Warfare 2-ben, akit Ghost hozott be.

Graves

A Modern Warfare 2 egy másik új karaktere Graves. A Task Force 141 szövetségese.

Kate Laswell

A 2019-es Modern Warfare-ben Kate Laswell a CIA Special Activities Division felügyelője volt, és szoros kapcsolatban állt Price-szal, így kapott engedélyt a Task Force 141 megalakítására. Három évvel később a Modern Warfare 2-ben a 141-es csapattal a terepen dolgozik.

Küldetések

Néhány küldetésről már most lehet tudni némi információt.

Dark Water

Ezt a küldetést a Summer Game Fest alatt mutatták be. A küldetés az Egyesült Államok Atlanti-óceán partvidékén játszódik, ahol a 141-es csapat egy rakétát szeretne hatástalanítani. Az esős idő és az erős szél hatalmas konténereket lökdös mindenfelé. A küldetésben mind a lopakodás, mind a káosz megjelenik, robbanásokkal.

Nightwar

Itt Soapot irányítjuk majd. A küldetés éjszaka zajlik, amikor egy szövetséges helikopter lezuhan arra a területre, ahová épp a 141-es csapat tart. A csapatnak a lezuhant helikoptert kell biztosítania. A küldetés azzal ér véget, hogy egy rakéta eltalálja a helikoptert.

Wet Work

Bár a CoD-játékosok jól ismerik a Wet Work-öt, mint multiplayer pálya, a Modern Warfare 2-ben itt mutatkozik meg az új úszás- és vízmechanika. A Wet Work egy lopakodó küldetés Amszterdamban, ahol Gazt irányítjuk, miközben ő és Price azt akarják kideríteni, ki csempészik a terroristák nevében.

A küldetés nagy része víz alatt történik, Price azt tanácsolja Gaznak, hogy inkább csak kést használjon a fegyverek helyett. Szóval mindenkit csendben kell kiiktatni. Itt lehet majd párkányon lógni, a víz alatti lövöldözni.

Tower

A Modern Warfare 2 Tower küldetése egy nagyvárosban játszódik, de nem tudjuk biztosan, melyikben. Itt mindenféle játékstílus megengedett.

Járműalapú küldetések

Bár pontosan nem lehet tudni, mi a küldetés neve, de elvileg lesz olyan is, amikor egy járműből kell akciózni, egy mexikói konvojban. A küldetés bemutatja az összes új járműmechanikát: a játékosok kilőhetnek az ablakon, felmászhatnak a jármű tetejére, és akár más autókat is irányíthatnak vezetés közben. A fejlesztők elmondták, hogy a játékos bármilyen járművet vezethet, így ez lesz a játék egyik legmoziszerűbb küldetése.

Neked hogy tetszik eddig a játék?

Játékmenet, pályák, megjelenés – Minden a Warzone 2-ről, amit eddig tudunk

 

×