Már tudjuk, hogy jön a Warzone 2, melyet egy egész gamer generáció izgatottan vár. Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amit eddig tudni róla.

Bizonyára te is nagyon várod már a Call of Duty: Modern Warfare 2-t, és az amellett megjelenő battle royale játékot, a Warzone 2-t. Az elmúlt időszakban igen sok hírt lehet hallani a játék kapcsán, mivel az adatbányászok, bennfentesek és szivárogtatók elég erősen rajta vannak a témán. Persze nem minden pletykában lehet bízni, ugyanakkor néhány fontos kérdést mindig érdemes lefektetni egy játékmegjelenés kapcsán. Ebben a cikkben pletykák, szivárgások és bejelentett infók alapján gyűjtjük össze az eddig megjelent információkat a Warzone 2-ről.

Itt van minden fontos dolog, amit a Call of Duty: Warzone 2-ről eddig tudunk.

 

Milyen lesz alapvetően a Warzone 2?

A Warzone 2 egyenesen az első rész folytatása lesz, ami más motoron fut majd, mint a jelenlegi rész. Így a fejlesztők jóval jobb játékélményt tudnak biztosítani. Új technológiákat, új funkciókat kapunk, melyek elvileg zökkenőmentesen működnek majd. A Warzone 2 ugyanakkor teljesen tiszta lappal indul, a Modern Warfare II-höz kapcsolódik, annak a tartalmait, rendszereit veszi át a battle royale világba.  Leginkább tehát arra lehet számítani, hogy teljesen új játékot kapunk, új tartalommal.

Mikor jelenhet meg a Warzone 2?

Az Activision megerősítette, hogy a Warzone 2 megjelenése még ebben az évben, 2022-ben, a Modern Warfare 2 október 28-i megjelenése után várható. Sokan úgy gondolják, hogy a Warzone 2 ugyanazt a megjelenési mintát követheti, mint elődje. A Warzone 5 hónappal a 2019-es Modern Warfare után jelent meg. Ez persze csak feltételezés, egyáltalán nem biztos, hogy ezt a mintát követi majd.

 

Hivatalos megjelenési dátum tehát még nincs, de a Warzone 2 valószínűleg a Modern Warfare 2-vel párhuzamosan készül.

Warzone 2 platformok

Mindenkit megnyugtathatunk: a PC (Battle.net/Steam) mellett a Modern Warfare 2 a jelenlegi és a legutóbbi generációs konzolokra is megjelenik. Így evidens lenne, hogy a Warzone 2 is elérhető lesz a régebbi konzolokon, ezt azonban még nem erősítették meg. Lehetséges, hogy az új technológiai rendszerek miatt a játék már nem jelenhet meg a régebbi konzolokon.

 

Tom Henderson bennfentes szerint a Warzone 2 csak a next gen (PS5, Xbox Series X) konzolokon lesz elérhető (a PC-n kívül). Ettől persze még lehetséges egy másik döntés, de ezt talán még maguk a készítők sem döntötték el teljesen.

Sokan egyébként azt várják, hogy a játék csak új generáción jelenjen meg, hogy a konzolosok is modern funkciókat kaphassanak, mint például a FOV-csuszka.

Milyen lesz a gameplay?

Henderson szerint a Warzone 2 tiszta lappal indul, ami azt jelenti, hogy nem lesz köze az előző címhez. Minden elölről kell kezdeni, ami az előrehaladást, skineket, fegyvereket illeti. Ha minden igaz, több bennfentes látott már gameplay videót, és többen azt állították, hogy a loadout drop változni fog a battle royale-ban.

A Strongholds nevű új mechanika megreformálja, hogy a játékosok hogyan jutnak majd hozzá a loadoutokhoz. A szivárgás szerint a játékosoknak bizonyos pontokra kell menni, amiből 20-30 van a pályán. Itt egy adott feladatot kell teljesíteni, ami után hozzáférhetnek a loadouthoz. Ilyen feladat lehet például egy bomba hatástalanítása, vagy NPC-k legyőzése. A nehézség azonban az, hogy egy adott Stronghols egy meccs alatt elvileg csak egyszer teljesíthető többször tehát ugyanott nem lehet lehívni a loadoutokat.

Ugyanitt derült ki, hogy elvileg a loot-rendszer is visszatér kicsit a Black Ops 4 Blackout rendszeréhez. A játékosok tehát armor nélkül érkeznek a pályára, és táskát valamint páncélt kell gyűjteni.

Egyébként még ennél is több funkció térhet vissza korábbi CoD címekből. Ilyen lehet például a Pro Perkek rendszere,  melyek először a 2009-es Modern Warfare-ban jelentek meg. Úgy tűnik, hogy a Warzone 2 a versenytársaktól is kölcsönözhet: például az inventory-rendszert az Apex Legends-ből vagy a PUBG-ből.

Warzone 2 pályák

A cikk írásának pillanatában még nincs hivatalos infó a pályákra vonatkozóan, de néhány szivárgás már utalt arra, hogy milyen POI-kkal, területekkel találkozhatunk. Tom Henderson szerint négy klasszikus Modern Warfare 2 pálya POI-ként tér vissza a Warzone 2-ben. Henderson szerint a High Rise, a Quarry, a Terminal és az Afghan pályarész is benne lesz a Warzone 2-ben. Később Henderson azt is megosztotta, hogy melyik a 18 Warzone 2 POI, amiről ő tud.

  • Oasis
  • Wartorn
  • Quarry (Quarry)
  • Oilfield
  • Modern City (Highrise)
  • Caves (Afghan)
  • Dam
  • Marshes
  • Harbor
  • Sira
  • Observatory
  • Mountain town
  • Graveyard
  • Oldtown
  • Shipwreck
  • Fishtown
  • Fort
  • Airport (Terminal)

Ezek közül persze még semmit nem erősítettek meg, szóval tekintsünk rá fenntartásokkal.

Lesz még első Warzone, miután megjelenik a Warzone 2?

Fontos kérdés lehet, hogy a Warzone 2 megjelenése ellenére, a Warzone később megmarad-e, játszható marad-e? Az Activision megerősítette, hogy a Warzone továbbra is játszható marad. Ennek ellenére a Warzone 2 egy teljesen új játék lesz, teljesen függetlenül működve az eredetitől.

Ezt láttad már?

Kiderült, lesz-e anti-cheat rendszer a MW2 és Warzone 2 megjelenésekor

 

×