Egy kutatás arra kereste a választ, hogy vajon a gamer streamerek körében mennyivel több ajándékba kapott feliratkozót szereznek a hölgyek.

Azon talán senki nem lepődik meg, hogy a női Twitch streamerek több feliratkozót szereznek, mint a férfi társaik. Egy nemrégiben készült kutatás arra is rávilágított, hogy mennyiben tér el ez az arány átlagosan. Ez tehát nem azt jelenti, hogy ne lenne olyan férfi streamer a Twitch világában, aki ne előzne meg ajándék feliratkozószámban hölgyeket, de összességében elmondható, hogy

a hölgy streamerek átlagosan 22 százalékkal több ajándék feliratkozót gyűjtenek, mint a férfiak.

A Streams Charts elemzés egészen pontosan arról szól, hogy melyik nem kap több subgiftet a Twitch közvetítések során. Az eredmény az, hogy a női streamerek több Subgiftet kapnak, mint a férfiak, azonban a számítás nem ennyire egyszerű. Sok változót kellett figyelembe venni. A Subgift ugye az a feliratkozás, amikor valaki más nézőnek ajándékoz előfizetést.

Összességében a férfi streamerek uralják a subgift világát

Az összehasonlításhoz a Streams Charts 1500 női és 1500 férfi streamert elemzett, természetesen a legjobbak közül. 2022 januárja és májusa között a férfi streamerek 6,15 milliót, a nők pedig csak 3,36 milliót gyűjtöttek.

Akkor ez most hogy is van?!

Kérdés, hogy akkor hogy lehet, hogy a nők jönnek ki jól a dologból? Azért, mert az összehasonlítás nem teljesen helytálló. Az általuk elemzett 3000 streamer közül a férfiak az összmegtekintett óra közel 90%-ával rendelkeznek. Ez nagyon szubjektívvé teszi a két nem közötti közvetlen összehasonlítást, mivel minél népszerűbb egy streamer, annál több feliratkozót és subgiftet kap. Ezért a súlyozott átlag teljesen más megvilágításba helyezi a számokat.

A pontosabb eredmény érdekében a Streams Charts súlyozott átlagot számít az összehasonlításhoz. A súlyozott átlag figyelembe veszi az adathalmazban lévő számok különböző fontossági fokait – ez jelen esetben a népszerűségbeli különbség.

Ha nem csak a subgiftek számára vesszük alapul, hanem átlagot vonunk a népszerűség tényezők mellett, akkor már jól látszik, hogy a lányok a subgiftek 54,9 százalékát kapják meg. Az elemzés szerint a női streamelők átlagosan 22%-kal több Subgiftet kapnak, mint a férfi streamerek.

A TOP10 legtöbb subgiftet kapott streamer közül 5 nő, 4 férfi és 1 vegyes tartalomgyártó. A koreai-amerikai streamer, iiTzTimmy a lista élén áll 26 565 ajándék feliratkozójával, messze megelőzve a többi streamert.

  • iiTzTimmy
  • Yvraldis
  • CDawgVA
  • Tectone
  • lindsfry
  • Sintice
  • avacrown_
  • Nalopia
  • Repullze
  • HisandHersLive

Sok olyan streamer is van, akik magasan a legtöbb subgiftet kapja, de nem tartozik a legnépszerűbb streamerek közé. Ez elsősorban a subathonoknak köszönhető, amelyek olyan eventek, amelyek során a streamek addig tartanak, amíg az emberek feliratkoznak a csatornára. Így sok néző azért küld ajándék feliratkozást, hogy tovább tartson a műsor.

Te szoktál feliratkozást ajándékozni?

Megjöttek a friss adatok: ezek most a legmenőbb videókártyák!

 

×