A Steam-en készült felmérés szerint tarol az Nvidia, de szépen jön fel az AMD is.

Az elmúlt hónapok adatait elemezve kiderült, hogy a legnagyobb márkákat nem igazán rengeti meg a készlethiány, és a jelek szerint a felhasználók sem sajnálnak többet fizetni a megfelelő videókártyáért.

Az Nvidia GeForce RTX-sorozata verhetetlennek tűnik, viszont stabilan nő az AMD Radeon RX-ek népszerűsége is

állapítja meg a Steam adataira hivatkozva a PC World.

Kép: Nvidia

Májusban az RTX 3080-as népszerűsége nőtt a legnagyobb mértékben (0,24 százalék), viszont az Nvidia nem panaszkodhat az RTX 3070, a GTX 1070 és az RTX 3060 számaira sem, hiszen mindhárom típus 0,18-0,19 százalékkal több felhasználó kegyeit nyerte el.

Nincs itt semmi látnivaló? Dehogynem: az AMD Radeon RX 5700 már előzi az Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER-t, amit szintén két, újabb kiadású AMD követ a toplistán.

Forrás: Steam

A Steam számtalan egyéb adatot is közzétett a májusi felmérésből. Ezek alapján kiderül, hogy toronymagasan Nvidia GPU-t használnak a legtöbben (75,93%), míg a második helyezett – nagyon leszakadva – az AMD (14,91%), amit az Intel követ (8,95%), és minden más gyártó terméke csak elenyésző számban (0,21%) duruzsol a Steam-es játékosok gépeiben. Nagyot fordul a világ, ha nem a videókártyák, hanem a CPU-k eloszlását nézzük, hiszen egy ilyen listán már

az Intel dominál (67,19%), viszont egyre népszerűbbek (1,24%-kal gyarapodtak) az AMD-s processzorok is.

Kiderült továbbá, hogy a legjobban a 16 GB RAM-os gépeket szeretjük (51,41%), főleg ha 64 bites Windows 10 fut rajtuk (73,89%). A jelek szerint egyébként kezdünk megbékélni a Windows 11-gyel is: a gamerek 19,59 százaléka váltott az új operációs rendszerre.

Forrás: Steam

Ja, már azt is tudni mikor jönnek az új Nvidia GPU-k, íme:

Kiderült a pontos menetrend – Ekkor érkezhetnek az új Nvidia kártyák

 

https://leet.hu/kodak/

×