A meta lista mellett érdemes lehet a K/D sorrendet is mérlegelni.

A Call of Duty felhasználók sokszor böngészik a statisztikával foglalkozó oldalakat, hogy kiderüljön, éppen melyik fegyverek a legnépszerűbbek a játékban. Havi szinten mi is ki szoktuk gyűjteni ezeket, hiszen nem árt tisztában lenni az aktuális meta fegyverekkel. Azért kerülhetnek a listák élére, mert általánosságban ezek lehetnek a legjobb választások, nem is biztos, hogy alapsebzésben a legerősebbek, de ha minden faktort figyelembe veszünk (sebzés, kezelhetőség, range stb.) akkor ők kerülnek ki győztesen.

Érdekes lehet azonban egy másik lista is, mely szintén a WZRanked weboldalán kapott helyett. A K/D szekcióban azt olvashatjuk le, hogy az adott fegyverek mennyire halálosak egy felhasználó kezében. Minél magasabb ez az érték, annál több ölés jut egy-egy játékos halálára. Természetesen vannak egyező elemek a két (Meta vs. K/D) listán, de nem teljesen fedik egymást.

Nézzük is, hogy mely fegyverek rendelkeznek a legjobb K/D értékkel jelenleg Warzone-ban!

5. STG44 – 1.23 K/D

A népszerűségi lista éllovasa úgy tűnik nem véletlenül foglalhatja el a meta fegyverek trónját, a K/D számokat tekintve is bőven befér a leghalálosabb fegyverek közé. Jelen pillanatban egyetlen kihívója sincs, ám jó kérdés, hogy a csütörtök este megérkezett update milyen hatással lesz a Warzone fegyverek jelenlegi királyára. Sokat számíthat egy-egy frissítés, hiszen egy hónapja még sehol sem volt egyik listán sem.

4. Owen Gun – 1.26 K/D

Február végén, március elején még csak a második helyen tanyázott, ám március végére feljött az első helyre és úgy tűnt ott is akar maradni, ám nem jött össze a terv. Szerencsére a felhasználók továbbra is felismerik a benne rejlő potenciált, így a meta/népszerűség listában jelenleg is előkelő helyet tudhat magáénak. Azt hihettük, hogy ez az egyetlen fegyver mely megszorongathatja az MP-40-et, ám a fejlesztői buffok, nerfek tettek ennek ellenkezőjéről.

3. Welgun – 1.27 K/D

A Welgun Rebirth Island és Caldera szigetén is megállja a helyét, főleg, ha agresszív játékstílus jellemez minket a játékban. Közepes távolságokon is bevethető, miközben a TTK értéke szintén a legjobbak között van. A fegyver Season 1-ben debütált a játékban, ám talán mostanra érkezett meg igazán a toplisták élére.

2. Armaguerra 43 – 1.42 K/D

Az Armaguerra klasszikus értelemben nem nevezhető meta fegyvernek, hiszen a TOP 10-ben sem találhatjuk meg, ha csupán a népszerűségét nézzük. Ám ha az erejét, akkor a virtuális ezüstérmet is begyűjtheti jelen pillanatban. Nem véletlenül, hiszen kiváló TTK értékkel és strafe sebességgel rendelkezik, így sokaknál titkos favorit lehet a Season 2-ben debütált SMG.

1. H4 Blixen – 1.74 K/D

A Reloaded frissítésben megérkezett újdonságot sokan egyből a meta várományos kategóriába sorolták, úgy tűnik nem is véletlenül. Toronymagasan vezeti a K/D alapú listát, a második helyezett Armaguerra 43 aránya sem közelíti meg a H4 Blixen mellett leolvasható 1.74-es értéket. Amennyiben a fejlesztők minden fegyverhez köthető hibát javítanak, akkor a népszerűségi listában is előkelő helyet foglalhat majd el. A csütörtök esti frissítésben a delay-jel kapcsolatos bugot kigyomlálta a Raven, így bizakodva figyelhetjük az előretörését.

A TOP 10 – K/D érték – 2022.06.02. adatok alapján:

Pörgős móddal bővült Caldera – Ezekkel a Warzone módokkal játszunk a következő 7 napban

×