Az i9-13900K félkész példányait javában tesztelgetik a cég munkatársai.

Az Intel több újdonsággal is készül az év második felére. Az egyik értelemszerűen az asztali ARC videókártyák megjelenése lesz majd, melyek mobil változatai már kezdenek felbukkanni több gyártó laptopjaiban is. A másik a Raptor Lake kódnevet viselő, 13. generációs Intel Core processzorcsalád lesz majd. A 12. generációs alaplapok tulajdonosainak ezúttal nem kell aggódniuk, hiszen csere nélkül válthatnak majd az újabb számítási egységekre. Úgy tűnik az Intel egyik munkatársa a két újdonságot egyszerre tesztelte a gépében, melynek eredményét meg is osztotta a népszerű UserBenchmarks oldalon.

Kellemes teljesítményugrásra készülhetünk!

Intel Raptor Lake és Arc A770

Az egyelőre névtelen Raptor Lake processzor vélhetően az Intel Core i9-13900K előzetes verziója, mely új tűnik nem csak egyszerű órajel / IPC emeléssel erősítene az elődhöz képest. A 12900K-ban 8 darab nagy teljesítményű és nyolc darab nagy hatékonyságú magot találhattunk, míg a fenti CPU-ban már 8+16-ra módosulhat a felállás, így a munkára fogható szálak száma is 32-re (2×8+16) emelkedik majd.

Ennek és a további fejlesztéseknek köszönhetően 32%-kal nagyobb többszálas pontszámot virított a félkész újdonság a benchmarkokon, melyet a játékosok és a számításigényes programok használói is tárt karokkal várnak. Az Intel Raptor Lake család első tagjai várhatóan 2022 októberében érkezhetnek meg a boltok polcaira. Először az erősebb, szorzózármentes (K) processzorok és a Z chipsetes alaplapok megjelenésére számíthatunk majd, akár csak az Alder Lake esetében.

Forrás: Notebookcheck

Érdekes fejlesztés érkezhet az Apple Watch-ba – Már le is védették

×