A Barcelona szélsőjét Ousmane Dembele esetében már többször felmerült az, hogy távozik klubjától.

Ahogy pedig közeledik a nyári átigazolási időszak, egyre több pletyka lát napvilágot. A hírek szerint több csapat (Manchester United, Chelsea, PSG, Bayern München) is érdeklődik iránta. A Barcelona szélsőjét, Ousmane Dembele-t joggal csúfolják üveglábúnak. A játékos ugyanis az utóbbi 2-3 évben többet volt sérült, mint ahányszor pályára lépett. Folyamatos sérülése miatt pedig tudta megmutatni azt a tudást, képességet, amely eredetileg meggyőzte a Barcelonát arról, hogy több mint 130 millió fontot fizessen érte. Amennyire rosszul sikerült Dembele belépője a Barcánál, annyira jól sikerült a 20 bet belépője az online szerencsejáték világába. A még mindig csak 24 éves francia válogatott azonban előtt azonban még hosszú karrier áll, ráadásul a katalán klubban az utóbbi időben új lendületet kapott. És, hogy kik érdeklődnek iránta a hírek szerint?

Irány Párizs?

Mivel a szupersztár Kylian Mbappé a pletykák szerint a következő, 2022-es nyári átigazolási időszakban a Real Madridhoz szerződik, távozásával a PSG-ben a támadóegységben olyan űrt hagy, amelyet be kellene töltenie a párizsi klubnak. A PSG-hez való átigazolás rengeteg trófeát garantálna Dembele számára, valamint a Lionel Messivel való újbóli közös munka lehetősége is befolyásolhatja a játékos döntését.

Mivel a párizsiak még mindig várnak arra, hogy megnyerjék első Bajnokok Ligája trófeájukat, így Dembele akár úgy is tekinthet erre, mint egy esélyre, hogy csatlakozzon egy olyan projekthez, amely az európai futball meghódítására törekszik. A fizetése nem lenne kérdéses, és ez a lépés mindenképpen egy olyan opció, amelyet érdemes lehet megvizsgálnia.

Anglia jobb lehetőség?

Hiába szerződtette a Manchester United Cristiano Ronaldót, elmondható, hogy a klublegenda visszahozása nem sült el olyan jól, mint amire számítottak Angliában. A portugál szupersztár ugyan szerzett gólokat, de mivel voltak nagy formaingadozásai, így nem tudott érvényesülni a pályán. Csillagászati bére a Unitedet anyagilag is megviseli, ezért a klubnál úgy gondolkodnak, hogy elengedik a portugál játékost, s helyébe egy olcsóbbat hoznak. Mivel Dembelének nyáron lejár a szerződése a Barcelonánál, ez pedig azt jelenti, hogy nem kell hatalmas átigazolási összeget fizetni érte. A fizetés ugyan magas lenne, de valószínűleg nem olyan magas, mint Cristiano Ronaldóé.

A Chelsea jobb választás lenne?

A Unitednek akad egy riválisa a Dembele-ügyben Angliába, méghozzá a Chelsea. Az ok pedig Thomas Tuchel. A német szakember korábban a Borussia Dortmundnál dolgozott együtt a támadóval. És ugyan Tuchel jövője egyelőre bizonytalan Londonban, de ha marad, akkor egy olyan csapatot szeretne építeni, amely kihívója lehet a Liverpoolnak és a Manchester Citynek

Esetleg Németország?

Nemcsak a United és a PSG, hanem a Bayern München is csatárt igazolna nyáron. És értesülések szerint már megtörtént a klub és a képviselői között az első kapcsolatfelvétel. A Bayernnél úgy gondolják, hogy Németországba visszatérve a világ egyik legjobb játékosává válhatna Dembele. És állítólag, ha bajor játékosként a francia támadó Aranylabdát kapna, akkor busás pénzjutalom ütné a markát. A spanyol sajtóban ebben a szezonban csak „asszisztkirályként” emlegetett játékos egyébként jól beleillene a Bayern játékába: veszélyes az egy az egy elleni szituációkban, és a szélről indulva képes gólokat szerezni.

×