Úgy tűnik, hogy a Reddit felhasználók megunták a toxikus nagy fórumokat, és kisebb közösségbe mennek, ahol pozitív hangulatot találnak.

Nem is olyan rég írtunk egy kutatásról, mely szerint a gamerek több mint fele bevallja, hogy igenis szeret szekálni másokat a játékokban. Arról is sokat hallottunk az utóbbi években, hogy a játékosok szeretik fikázni a fejlesztőket és a legfrissebb címeket is, határtalan toxikus viselkedéssel. A Battlefield 2042 vagy a Cyberpunk 2077 esetében ez például annyira elharapózott, hogy a fejlesztők le is mondtak arról, hogy a Redditen válaszoljanak a rajongóknak.

Most úgy tűnik, hogy az értelmesebb játékosok nagy része belefáradt a mérgező közösségekbe.

Most ugyanis egyértelműen olyan tendencia ütötte fel a fejét, hogy a felhasználók a kisebb gamer fórumoldalakra özönlenek, ahol egészségesebb, pozitív hozzászólásokat találnak olyan játékokkal kapcsolatban, mint a Halo Infinite, a Cyberpunk 2077 vagy a Battlefield 2042.

Amint azt a The Drum is észrevette, közeledhet a szelíd játékosok korszaka, mivel egyértelműen látszik, hogy a Reddit felhasználók tömegével hagyják el a hivatalos Reddit oldalakat. Majd olyan kis fórumokhoz csatlakoznak, ahol a közösség nem toxikus, hanem szereti és élvezi a játékot.

Például miközben a hivatalos Cyberpunk 2077 subredditnek körülbelül 927 000 feliratkozója van, egy másik (low sodium) kis Cyberpunk fórumnak csak 141 000. A gamer szlengben a sós kifejezést arra használják, amikor valaki hisztis, fikázó, ezeken a kis fórumokon viszont ez a magatartás nem megengedett.

Növekedés

Úgy tűnik, hogy hatalmas számú játékos özönlik az „low sodium” csoportokba. A Redditszerint például a LowSodiumHalo 134-szeres, a LowSodium2042 23-szoros növekedés ért el. Mindkét Reddit fórum célja egy barátságosabb légkör biztosítása.

A Reddit adatok azt mutatják, hogy a „pozitív címkével ellátott kulcsszavak” 126%-kal nőttek az elmúlt négy hónap során, míg a negatív címkével ellátott kulcsszavak száma 126 százalékkal csökkent. A Reddit azt is megjegyzi, hogy a low sodium fórumok 46%-kal kevésbé fikázók, mint az eredeti subredditen a közösség tagjai.

„Nem csak arról van szó, hogy a játékosok olyan környezetre vágynak, ami több pozitivitást kínál, hanem olyan hangokat is keresnek, amely visszaviszi őket az egészségesebb játékélményhez. Sokan hátra tekintenek, nem előre” – írja a Reddit kutatója.

Más szóval, ha eleged van az ilyen mérgező közösségekből, lehet, hogy találsz egy barátságos fórumot.

Ezt láttad már?

A gamerek több mint fele beismerte, hogy csesztet más játékosokat

 

https://leet.hu/gyereknap/

×