A Meta vigyáz rá, hogy a lehető legtöbb telefonon üzemképes maradjon a csevegő, viszont valahol meg kell húzni a határt.

Számtalan okod lehet rá, hogy a WhatsApp-ot részesítsd előnyben – akár a folyamatosan fejlődő opciók, akár a végpontok közötti titkosítás miatt (ami ugyebár egyre nagyobb kincs). A HVG-nek viszont van egy jó, meg egy rossz híre a csevegőről. Melyikkel kezdjük?

Fotó: neuf.tv

Legyen a jó: még bőven van időd felkészülni a változásra, hiszen csak 2022. október 24-től szűnik meg a támogatás, és azért nem túl sok telefontípust, vagy operációs rendszert fog érinteni.

A rossz hír azoknak igazán rossz, akik kitartanak még mindig üzemképes, viszont ősrégi mobiljuk, esetleg egy korai rendszer mellett.

A telefon szólni fog, ha frissítened kell. Fotó: WABetainfo

Eddigi állás szerint a régi iPhone-t birtokló és/vagy iOS 10-11-et őrző felhasználók lesznek kénytelen lemondani a WhatsApp-ról, hacsak nem vásárolnak új készüléket, vagy frissítenek legalább iOS 12-es verziószámú rendszerre. A WABetainfo utánajárt: ez elsősorban 2012-13-ban piacra dobott eszközöket jelent, magyarán

az utolsó telefonok, amelyekkel még használható marad az alkalmazás: az iPhone 5s, 6 és 6s lesz, míg az iPhone 5-ök és 5c-k már biztosan kihullanak a támogatott készülékek köréből,

hiszen ezeket nem lehet iOS 12-ig frissíteni.

Lássuk be, a váltás nem sok ember számára jelent érvágást, de azért nagy kópé ez az Apple:

A fizetős appok mostantól kérdezés nélkül árat emelhetnek az Apple eszközein

 

×