Ha iKütyüt használsz, és elő vagy fizetve valamilyen szolgáltatásra, akkor mostantól érdemes lesz jobban odafigyelned, hogy miért mennyit fizetsz.

Az Apple kütyüit használók eddig megszokhatták, hogy ha egy előfizetést igénylő alkalmazás/szolgáltatás árat emelni készül, arról jó előre küldenek egy figyelmeztető értesítést, amit külön el kell fogadni, hogy továbbra is használható legyen a program. Abban az esetben pedig, ha valaki ezt nem teszi meg, akkor nemes egyszerűséggel a következő számlázáskor megszűnik az előfizetése.

Ez változik meg most, az Apple ugyanis a fejlesztők és a szolgáltatók hatalmas örömére megváltoztatta az erre vonatkozó szabályzatát. Ez azt jelenti, hogy mostantól úgy emelhetnek árat az érintett alkalmazások fejlesztői, hogy arról nem kell külön engedélyt kérniük hozzá, vagyis a következő fizetés alkalmával automatikusan érvénybe lép, levonásra kerül.

Igaz, ehhez bizonyos feltételeknek előbb teljesülniük kell.  

Az áremelésre egy évben csak egyszer kerülhet sor, aminek a mértéke nem haladhatja meg a heti vagy havi előfizetési díj felét, ami nem lehet több 5 dollárnál – jelenlegi árfolyamon 1800 forintnál, míg az éves fizetési rendszerben az emelés nem lehet több 50 dollárnál – 18.000 forintnál, ami ugyancsak az előfizetési díj legfeljebb 50 százalékát teheti ki. Ha a megszabott határértéket meghaladná a tervezett díjemelés, akkor a fejlesztőknek a már megszokott értesítést kell kiküldeniük az előfizetőiknek.

Az Apple azzal indokolta a változást, hogy a meglévő szabály sok esetben vezetett az előfizetések akaratlan megszakadásához, mert a felhasználók elfelejtették lecsekkolni és elfogadni az üzeneteket, ezért újra elő kellett fizetniük a szolgáltatásokra. A vállalat szerint az új rendszerrel nem fognak tudni visszaélni a csalók, hiszen egy évben csak egyszer drágulhat így egy előfizetés, méghozzá kis mértékben, így nem tudnak visszaélni vele.

Ugyanakkor a fizetős alkalmazásokat használóknak mostantól többször kell a postaládájukat és/vagy a bakszámlájukat ellenőrizni, ha szeretnének tudni, az ilyen drágulásokról.

via – Mashable, The Verge

Digis vagy? – Akkor készülj, mert júliusban áremelés jön

https://leet.hu/major/

×