Az immáron 4 fős TheVR csapat nem csak beszélgetett a rajongókkal, de közösen filmet is néztek, ráadásul egy klasszikus mozi került terítékre.

Kétségtelen, hogy az ország egyik legismertebb és legkedveltebb tartalomgyártó csapata a TheVR, mely immáron 4 fős csapattal büszkélkedtek. Bár az utóbbi időben a srácok inkább az online tartalomgyártásra szorítkoztak, előfordult, hogy egy-egy rendezvény alkalmával találkozhatott velük élőben is a közönség. Május 23-án, hétfőn azonban a srácok egy filmnézéssel egybekötött közönségtalálkozót tartottak, a debreceni Apollo moziban.

A Terminátor 2 megnézése után, a rajongók élőben beszélgethettek Janival, Pistivel, Danival és Balázzsal.

Fotó: Czinege Melinda

A közönségtalálkozó célja természetesen az volt, hogy a rajongók picit közelebbről is megismerkedjenek a csapattal, és azzal, ami jelenleg kitölti az életüket. Dani és Balázs talán először vett részt ilyen közönségtalálkozón, így a jelenlévők talán arról is képet kaphattak, hogyan érzik magukat a csapatban.

Fotó: Czinege Melinda

A közönségtalálkozóval kapcsolatban TheVR Janit is megkerestük, aki készséggel állt rendelkezésünkre!

  • Hogyan jött létre a Közönségtalálkozó ötlete? Honnan jött a mozis vonal? Miért pont az Apollo mozira esett a választás?

– Az Apollo Mozi vezetője nagyon régi nézőnk. Először az Escape TheVR mozis vetítésen találkoztunk vele még 2016-ban, ahol már említette, hogyha bármikor lenne kedvünk hasonló mozis közösségi élményt csinálni, akkor bátran keressük. Azóta eltelt közel 6 év, többször is találkoztunk vele azóta, de mindig a nagyobb szabású rendezvényekre összpontosítottunk, így nem jött össze a közös munka. Aztán végül kb. 1 hónappal ezelőtt írt egy emailt, hogy bár régen beszéltünk, továbbra is áll nagyon nyitottak egy ilyen rendezvény lebonyolítására. Mi pedig mivel legutóbb a COVID előtt találkoztunk a közönséggel így jókor jött a megkeresés.

  • Hogyan éreztétek magatokat? Mennyire volt furcsa a helyzet a Dani és Balázs számára? Ők hogyan élik meg a népszerűséget?

– Nagyon király volt az egész. A Terminátor 2 akkor ment a moziban, amikor még nem volt lehetőségünk megnézni, úgyhogy ha nem lett volna közönségtalálkozó, akkor is nagyon nagy élmény lett volna, de így hogy a nézőkkel együtt éltük át ezt az élményt, még különlegesebbé tette az egészet. Dani és Balázs is nagyon jól érezték magukat, értelemszerűen nekik még elég szokatlan ez az egész, de azt kell mondjam, hogy nagyon jól viselték, és persze nagyon örültek a lehetőségnek.

  • Terveztek-e a jövőben hasonló közönségtalálkozókat, akár az ország több pontján?

– Ez a kérdés a helyszínen is felmerült. Több művészmozitól is kaptunk már megkeresést Budapestről, de egyelőre nem tervezünk ott vetítéseket, viszont egy újabb debreceni mozizás már tervben van.

  • Korábban a filmes kibeszélőműsorotok, az „Ezt nézd meg” nagyon sikeres volt. Lehetséges, hogy a közönségtalálkozóval egybekötött filmnézés lehet ennek az utódja?

– A film megnézese után nagyjából egy 45 percig elemezgettük, illetve különböző triviákat osztottunk meg egymással. Kifejezetten jó volt, hogy a közönség nagyon felkészült volt, és olyan részletekre hívták fel a figyelmet, amiket még mi sem tudtunk. Szóval összességében lehet Ezt Nézd Meg utódnak is hívni, csak ugye ez exkluzív.

  • Mit gondoltok, mennyire változott a közönség az évek alatt? Mennyire mások a rajongók online, illetve személyesen számotokra?

– Érdekes, hogy még mindig megvan a kemény mag, akik a csatorna kezdete óta velünk vannak, és akik az összes személyes találkozási lehetőségen ott vannak. Ezt nagyon jó látni, és igazán megtisztelő. Bár elég lehetetlen időpontban volt a találkozó, illetve a Terminator 2-t néztük meg, de ami feltűnt, hogy egy jóval idősebb korosztályt értünk el. Az átlag életkor k.b 25-30 év lehetett.

A személyes találkozás érdekes. Vannak olyan nézőink, akik a chaten nagyon aktívak, és benne vannak az interakciókban, élőben viszont visszahúzódóak. Az különösen jó dolog, hogy találkozhatunk olyanokkal, akik szinte egyáltalán nem aktívak a streameken/videók komment-szekciójában, de rengeteget beszélgettünk velük az eseményen.

Ezt nézd meg

A filmnézéssel egybekötött közönségtalálkozó ötletét mi magunk is kiválónak tartjuk. Már csak azért is, mert a TheVR 2019-es videósorozata, az „Ezt nézd meg” hatalmas siker volt. A sorozatban Jani és Pisti általuk kedvelt filmekről beszélt, mellyel sok rajongó és néző képes volt azonosulni. Az olyan klasszikus filmek, mint a Terminátor 2 is, több generáció számára sokat jelentenek.

Íme, az Ezt nézd meg első része:

 

Szívből reméljük, hogy a srácok még több hasonló közönségtalálkozót tartanak majd, és nagyon szépen köszönjük a válaszokat a TheVR csapatának!

Képek: Apollo mozi – Czinege Melinda

Ezt láttad már?

Az igazi potato PC? – Így csinálj tavaszi kertet a gépházadból

 

×