Mások már megtették, ideje ötletet meríteni.

Azt már régóta tudjuk, hogy a számítógépes modderek és felhasználók fantáziájának maximum a csillagos ég szab határt, sok esetben még az sem. Az elmúlt évek során rengeteg különböző tematikára épülő gépházat és setupot láthattunk, ám az év ezen időszakában nem sok minden lehetne aktuálisabb annál, hogy zöldülő, növényekkel teletűzdelt „alkotásokra” vetünk néhány pillantást.

A lenti gépházak között lesz teljesen profi és működő összeállítás is, de azt is megnézhetjük, hogy mi történik abban az esetben, ha már a leselejtezett számítógépünket szeretnénk újrahasznosítani. Olyan is előfordult, amikor a teljesen akaratlanul a természet tört utat magának, a gépház előtt szépen terjeszkedő növény úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne az SSD SATA kábeleire is felfűznie magát.

Nézzük is, hogy csinálhatunk tavaszi kertet a számítógépünkből!

A gépház felső részében került kialakításra egy mini kert, a gép tökéletesen működőképes

A természet utat tör magának….

….és teljesen behálózza az SSD-nket

A géphez passzoló háttérkép sem maradhat el

Ötletes újrahasznosítás, az már biztos….

Ezúttal nem az igényesség volt a cél

Zöld fények erősítik a tematikát, meglepően igényes build

Egy igazi mesterművet láthatunk a képen, a növényes tematikát tovább erősíti a fa ház, a különleges vízcsövek és kábelek sokasága

Jól jön az az előlapi ventilátor, nem igaz?

Nem sok átalakítás kellett itt sem

Tökéletes összhangban a gép és a természet

Vajon miért kerülhettek ebbe a bejegyzésbe ezek a Minecraft föld/fű kockák?

Eltaláltad, egy számítógép rejlik bennük!

A japán Zen kert sem maradhatott ki a sorból, hiába kevés a növény

A Raspberry Pi alapú PC-t is alaposan benőtte a „gaz”

Kinek kell cserép? #1

Kinek kell cserép? #2

A kedvenc

 

A fenti képek között voltak igényes és kevésbé igényes megoldások, ám az internetes találatok között volt egy olyan, mely kiemelkedett a többi közül. Alapvetően egy április elsejei videónak készült, ám a feltöltőjének el is kellett készítenie magát a házat és a „kamu” tulajdonságokat, mint például a Stream Deckről vezérelhető UV lámpát vagy épp a hűtés/melegítés funkciót. Zseniális!

A fenti képek alapján attól sem vagyunk messze, hogy a Potato PC ténylegesen az is legyen, de a lényeg, hogy csak legális növényt termesszetek! 

https://leet.hu/jbl-bt/

×