Itt van minden, amit a szivárgásokból eddig tudni lehet a Modern Warfare 2-ről, beleértve a pletykált pályákat, a játékmódokat és a platformokat.

Nem sokkal azután, hogy bejelentették, már nagyon sokan várják a Modern Warfare 2-t, a 2019-es népszerű CoD játék folytatását, ami elhozza a várva várt Warzone 2-t is. Itt van minden, amit eddig tudunk a Call of Duty 2022-ről, beleértve a megjelenés dátumot, a kiszivárgott DMZ módot és a játék platformjait.

Minden, amit a Call of Duty: Modern Warfare 2-ről eddig tudunk, legyen az biztos infó vagy éppen pletyka és szivárgás.

Megjelenési dátum

Az Activision bejelentette, hogy a Modern Warfare 2 2022. október 28-án jelenik meg.

 

Kik a fejlesztők?

A kiszivárogtató „RalphsValve” szerint a Modern Warfare 2 fejlesztése 11 különböző fejlesztő együttműködése. Várhatóan az Infinity Ward lesz a vezető stúdió, de a Treyarch is segít. Íme az összes pletykált Modern Warfare 2 fejlesztő:

  • Demonware
  • High Moon Studios
  • Toys for Bob
  • Infinity Ward Austin, TX
  • Infinity Ward Lengyelország
  • Infinity Ward, LA
  • Beenox
  • Activision
  • Raven Software
  • Sledgehammer Games

Call of Duty 2022: Modern Warfare 2 új motor

A Modern Warfare 2 hivatalos bejelentése után az Infinity Ward azt is megerősítette, hogy a 2022-es Call of Duty cím egy vadonatúj motorra épül, amelyen a cég „évek óta dolgozik”. Ennek az új motornak az a célja, hogy javítsa a játékélményt minden platformon. A fejlesztők azt is megerősítették, hogy felhasználják majd a Warzone 2 „új élményének” alapjaihoz.

Call of Duty 2022: Modern Warfare 2 pályák

Mindkét kiszivárogtató, RalphsValve és Tom Henderson is azt állítja, hogy a régi Modern Warfare 2 (2009) pályák a CoD 2022-ben is benne lesznek. Ezek a pályák a leselejtezett Modern Warfare 2 Remasteredből származnak, amelyből csak a kampány jelent meg új formában.

 

Íme az eddig pletykált pályák:

  • Favela
  • Highrise
  • Shipment
  • Terminal
  • Quarry

Favela zárt tereken állította szembe egymással a játékosokat, míg a Terminál inkább snipereknek nyújtott lehetőséget a Call of Duty-ban. A Highrise egy rakás világhírű CoD-klánt eredményezett és persze sok-sok 360-no scope videót, a Shipment pedig annyira népszerű, hogy Vanguardban is benne van. Tom Henderson szerint ezek a pályák a Warzone 2-be is bekerülhetnek, még ha nem is a megjelenéskor.

Call of Duty 2022  – Warzone 2 integráció

Egyes szivárgások szerint a Call of Duty 2022 ugyanúgy integrálódik a Warzone folytatásába, mint a Black Ops Cold War és a Vanguard az első Warzone-ba.

A Warzone 2-ről először a Bloomberg munkatársa, Jason Schreier számolt be, majd később Tom Henderson is megerősítette. Henderson a Warzone 2-t „tiszta lapnak” nevezte, ami azt jelenti, hogy ez egy vadonatúj játék lesz, a korábbi CoD-játékok tartalma nélkül. Ugyanakkor amit az új játékban kapunk, nagy valószínűséggel megkapjuk az új Warzone-ban is.

Call of Duty 2022 játékmódok

A szivárogtatók, például Tom Henderson azt állította, hogy a Modern Warfare 2 egy vadonatúj játékmóddal, a DMZ-vel érkezik. Bár nem tudjuk pontosan, hogy a játékmód mit tartogat, de sokak szerint olyan lesz, mint az Escape from Tarkov. Tehát a területre magunk vihetünk felszerelést, gyűjthetjük is azt, de elveszítjük, hogyha meghalunk.

Elvileg a módot már több mint négy éve fejlesztik, a területet pedig az eredeti MW2 pályái alkotják, amelyek POI-ként lesznek elérhetők. Május 6-án a Call of Duty adatbányász, „TheGhostOfHope” azt állította, hogy a Modern Warfare 2 DMZ-je béta formában lesz elérhető, amikor a játék megjelenik. Ez azt jelenti, hogy sokat fogják tesztelni és frissíteni, mire elnyeri végleges formáját. A játékmód kap egy piacteret is, ahol a játékosok szabadon kereskedhetnek a terepen megszerzett lootokkal.

Eddig úgy tűnik, hogy a DMZ lesz az egyik legalapvetőbb játékmód a következő címben. Remélhetőleg intenzív élményben lesz része a játékosoknak.

Támadók vs Védekezők

RalphsValve azt is mondta, hogy az MW2 tartalmazni majd egy Rainbow Six Siege által ihletett játékmódot, ami az Attackers vs. Defenders elnevezést viseli. Elvileg ebben a módban a játékosoknak támadniuk, illetve védeniük kell egy-egy pontot, miközben „csapdákat és kamerákat” használnak. A játékosok a csapatban pedig külön szerepkörhöz juthatnak.

A TheMW2Ghost és Tom Henderson szerint azonban „ez az MW19 leselejtezett játékmódja volt, és nincs hír arról, hogy megjelenne a MW II-ben. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem jöhet, de a szivárogtatók többsége még nem hallott róla.

Modern Warfare 2 SBMM rework

A Skill-based matchmaking, vagy magyarul képesség-alapú matchmaking a Call of Duty egyik legvitatottabb aspektusa. RalphsValve szerint a fejlesztők egyik célja az SBMM módosítása lehet, hogy az „kevésbé legyen demotiváló” a Modern Warfare 2-ben. Az új SBMM átdolgozás elvileg kevésbé lesz nehéz a jobb játékosok számára, a gyengébb játékosok pedig tisztességes meccseket élvezhetnek majd, hasonló rangú ellenfelekkel. A rendszer ráadásul beépíthető lesz a Warzone 2-be és a DMZ módba is, ha a játékosok túl nehéznek találják a játékot.

Modern Warfare 2 Perk változások és a Last Stand visszatérése

A „TheGhostOfHope” azt állítja, hogy a Perk-rendszer jelentős változáson megy keresztül a Modern Warfare 2-ben. Például négy perk lesz választható a hagyományos három helyett. A Last Stand Perk visszatér, lehetővé téve, amivel ugye lehet használni a pisztolyt, amikor downolnak. Most azonban inkább Field Upgradeként jelenik meg inkább, mint perk.

Modern Warfare 2 Pro Perkek visszatérése

Május 20-án Tom Henderson azt állította, hogy a Pro Perkek a Warzone 2 játéktesztek részét képezte. Ezek az eredeti Modern Warfare 2 perkjeinek felturbózott változatai voltak. Bár ezek várhatóan megjelennek a Warzone-ban, közös funkcióként a MW2 multiplayerbe is bekerülhetnek. Persze lehet az is, hogy nem lesznek használhatók a loadoutban, és csak megszerezni lehet őket a meccs alatt.

 

 

Modern Warfare 2 platformok

Henderson szerint a Modern Warfare 2 elérhető lesz a jelenlegi és a korábbi generációs konzolokon is. A Black Ops Cold War és a Vanguard is több generációs Call of Duty játék, és ezek a szivárgások arra utalnak, hogy a Modern Warfare 2 folytatja ezt a trendet. Lehetséges azonban, hogy ez lesz az utolsó ilyen.

„Jelenleg úgy tűnik, hogy ez lesz az utolsó Call of Duty, amely a korábbi generációs konzolokra is érkezik, de ez végső soron a konzolpiaci feltételektől függ” – írta Tom Henderson a Twitteren.

 

MW 2 kampány

Az eddigi – persze ismét nem biztos – információ szerint a játékban lesz egy velős kampány, melyben amerikai különleges erők vesznek részt egy kolumbiai drogkartell-elleni titkos háborúban. Ezt Tom Henderson is alátámasztotta, ahogy azt is, hogy az ellenséges AI jelentős fejlesztéseket kap a korábbi CoD-játékokhoz képest.

Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek jelenleg csak szivárgások, és ezeket az információkat még maguknak a fejlesztőknek kell megerősíteniük. Amíg hivatalosan nem jelentenek be valamit, addig érdemes mindent fenntartásokkal kezelni.

Te várod a játékot?

KVÍZ: Kitalálod a játékokat csupán a menüjük screenshotja alapján?

 

×