Egyre többen fordulnak el a piacvezető kriptovalutától, és szedik ki belőle a tetemes mennyiségű pénzeiket.

A piacvezető kriptovaluta az elmúlt napokban különösen nagyot zuhant, részben köszönhetően annak, hogy az amerikai jegybank bejelentette monetáris pozíciójának szigorítását.

A Bitcoin ennek hatására múlt héten csütörtökön közel 10%-ot veszített az értékéből, sőt, a szakértők már jó előre figyelmeztettek rá, hogy a helyzet nemhogy nem fog egyhamar megoldódni, de további lejtmenettel érdemes számolni. Néhány nappal később ez a negatív hangulatú jóslat pedig beválni látszik, ugyanis a Bitcoin még jobban araszol lefelé, és hamarosan elérheti a 30.000 dolláros alsó lélektani határt.

A cikk írásának pillanatában a BTC 32.530 dolláros árfolyamon áll, amire legutóbb 2021 júliusában volt példa, csakhogy akkor éppenséggel növekedett az értéke.

Egyre több befektető veszi ki a kriptóban tartott pénzét.

Kép: Tradingview

A Bitcoin-bálnák száma gyorsan csökken, és az év eleje óta nem látott szintre tér vissza – jelentette a Cointelegraph. Ennek oka az egyre csökkenő árfolyam lehet, ez azonban akár a további aggregátora is lehet a folyamatnak. A Bitcoin piackövetésével foglalkozó Glassnode több jelzést is kiadott arra vonatkozóan, hogy egyre több olyan BTC-bálna hagyja el a piacot, akinek legalább 1000 érméje van – ami nem kevés pénzmennyiség.

„Sokan várják a Bitcoin „kapitulációs kanócát”, részben megerősítve azt az elképzelést, hogy a befektetők a BTC további esésére számítanak. A kapitulációs kanócot általában egy viszonylag hosszú, hirtelen és katasztrofális áresés jellemzi, mint amilyet 2020. március 12-én láthattunk, amikor a BTC egy nap alatt 43%-ot esett, 4600 dollár körüli szintre.” írta Twitteren a Glassnode vezető on-chain elemzője.

A piaci hangulatot mutató, kizárólag nyers adatokon alapuló Bitcoin Fear and Greed Index is az extrém félelembe csapott át az elmúlt napokban, ami szintén a kriptovalutában való bizalom csökkenését, illetve borús jövőképet jelent. Mindezek ellenére a napi bitcoin-tranzakciókat nem érintette negatívan az árfolyam zuhanása és a befektetők kilépése, legalábbis az YCharts on-chain adatai szerint az elmúlt napokban az átlagnak megfelelő  tranzakciót bonyolítottak le.

Hogy pontosan hol és mikor lesz megállása a Bitcoin esésének, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre a jelenlegi gazdasági helyzet nagyon nem neki kedvez. Az biztos, hogy a tendencia nem mostanság állapodik meg, sőt, ha az amerikai jegybank további megszorításokat jelent be, az még jobban alááshatja a teljes kriptopiacot, hiszen a Bitcoin az összes kriptopénz értékének egyharmadát teszi ki.

via – Cointelegraph, Interesting Engineering

Óriási mérföldkövet ért el a Bitcoin – A kriptovaluta 90%-át már kibányászták

https://leet.hu/major/

×