Nagyon úgy tűnik, hogy sokan addig nem fognak megnyugodni, amíg Bobby Kotick van az Activision Blizzard élén.

Az Activision Blizzard körüli pereskedések úgy tűnik, hogy a Microsoft felvásárlásával sem ülnek el, sőt, voltaképp újabb támadási felületet adtak a sértettek számára, hogy egy újabb színtéren szorongassák meg az elmúlt évek legvitatottabb játékipari vállalatát.

Ezúttal New York város tisztviselői, a New York City Employees’ Retirement System (a város tűzoltóinak, rendőreinek és tanárainak nyugdíjalapja) április 26-án Delaware államban perelték be a kiadót, egészen konkrétan Bobby Kotick személye miatt. Az ügyben érintett részvényes felperesek azzal vádolják Kotickot, hogy csak azért állapodott meg a Microsofttal a felvásárlásról,

hogy ő és az igazgatótanács „teljes mértékben kibújhasson a felelősség és a számonkérés alól” a vállalatnál történt szexuális visszaélések és nemi diszkrimináció miatt.

Bobby Kotick

„A Microsoft-üzletnek köszönhetően Kotick teljesen megmenekülhet a felelősség és az elszámoltathatóság elől, ehelyett a fúzió lezárása után is vezető beosztásban fog tevékenykedni. Ami még rosszabb, hogy a bizalmi kötelesség megszegéséért való potenciális felelőssége ellenére az igazgatótanács megengedte, hogy Kotick maga tárgyaljon a Microsofttal az ügyletről. Az igazgatótanács döntése, hogy Kotickra bízta a tárgyalási folyamatot, megbocsáthatatlan azon további okból is, hogy Kotick személyesen jelentős anyagi előnyökhöz jut, amelyek értéke nincs közvetlenül összhangban az egyesülési árral.” – olvasható a benyújtott panaszban.

New York City azt állítja, hogy a 68,7 milliárd dolláros Microsoft-üzlet, amelyet részvényenként 95 dollárra értékeltek, alulértékeli a vállalatot, amellyel közel ezen az áron kereskedtek, mielőtt a kaliforniai Fair Employment and Housing Department tavaly nyáron beperelte, és pereskedési hullámot indított. A New York-i felperesek hozzáférést követelnek a vállalat különböző dokumentumaihoz, beleértve a folyamatban lévő felvásárlással kapcsolatos dokumentumokat és az Activision által az értékesítési tárgyalásokról szóló beadványokban említett öt másik lehetséges vevő részleteit.

Külön érdekesség, hogy a panaszban azt is külön megemlítik, hogy ha Kotick teljesíti a munkahelyi kultúra megváltoztatására vonatkozó célkitűzéseket, akkor 22 millió dolláros bónusszal is jutalmazhatják. Ha pedig a Microsoft és az Activision Blizzard 2023-ban végleg egyesül, akkor nemcsak, hogy nem lesz felelősségre vonva, de Kotick akár 520 millió dolláros jutalékot is kaphat. Ezt pedig sokan azért sem nézik jó szemmel, mert néhány korábbi vád szerint a CEO mindvégig tudott a cégen belüli súlyos problémákról, melyeket eltussolásában ő is aktívan részt vett.

via – CNN Business, Engadget, Axios

Elhunyt az internet és a számítástechnika úttörője, David Walden

https://leet.hu/samsungssd/

×