Úgy tűnik, Elon Musk tényleg komoly változásokat tervez a Twitteren, többek között fizetőssé teheti a szolgáltatást bizonyos felhasználók számára.

Amennyiben semmi nem áll az útjába, úgy egy 44 milliárd dolláros üzletnek köszönhetően Elon Musk átveszi a Twitter irányítását. A milliárdos azt már többször kijelentette, hogy alapvetően nem elégedett a platform működésével. Szeretné ugyanis, ha a Twitterről eltűnnének a kamuprofilok, ha alapvető lenne a szólásszabadság, és hogy a közösségi oldal még jövedelmezőbb legyen. Így az elmúlt időszakban több tervet is felvázolt. Az egyik például az volt, hogy a Twitter bejegyzések külső oldalon történő beágyazása lenne fizetős. Most pedig:

Elon Musk szerint lesznek olyan felhasználók, akik a zsebbe kell nyúlni a Twitter használatáért.

Persze nem kell arra számítani, hogy nekünk, egyszerű felhasználóknak kelljen fizetni, ugyanakkor még így is lehetnek olyanok, akik felháborítónak tarthatják az ötletet. Eszerint a jövőben a magánszemélyeknek nem, de a cégeknek, vállalkozásoknak és kormányzati szerveknek fizetniük kéne egy kisebb összeget. Természetesen azért, mert a cégek, kormányzati felhasználók számára a Twitter különösen fontos reklámplatform lehet, főleg az Egyesült Államokban.

Ez persze egyelőre csak egy ötlet, szóval egyáltalán nem biztos, hogy bevezetik. Elon Musk az elmúlt időszakban rengeteg ötlettel bombázta az embereket, köztük van néhány igen vicces is, szóval nem lehet tudni, hogy mit gondol komolyan és mit nem. Mindenesetre ha az üzlet sikeresen lezárul, a Twitter alapos átalakuláson megy majd keresztül.

Ezt láttad már?

Kened-vágod a játéktörténelmet? – Most bebizonyíthatod a gamer érettségin

 

https://leet.hu/shop/white-shark/

×