A Netflix döntés hozott, így a jövőben lesz következménye annak, ha több háztartásban is ugyanazt az előfizetést használják.

A Netflix régóta tisztába van azzal, hogy nagyon sok ember tulajdonképpen ingyen nézi a Netflixet, egész egyszerűen úgy, hogy ismerősei, máshol élő családtagjai megosztják velük a jelszavakat. Természetesen a Netflix előfizetést egy családban többen is használhatják, ám a jövőben azt szeretnék megszüntetni, hogy egymástól távol élő családtagok is megtegyék ezt. Az elmúlt időszakban több terv is volt arra, hogy ezt hogyan akadályozzák meg, mivel ez jelentős bevételkiesését jelent a Netflix számára. Legalább 100 millió felhasználó nem fizet a szolgáltatásért.

Most itt a döntés: aki megosztja a jelszavát mással, megteheti, de többet kell fizetnie.

Már tesztelés alatt van a rendszer, ami megvizsgálja, hogy az előfizetést hányan és hol használnak, és amennyiben úgy érzékeli, hogy több háztartás is elindítja, úgy díjat számol fel az eredeti előfizetőnek.

A CNBC szerint a Netflix figyelmeztetés küld majd az érintetteknek. Vannak országok, ahol már tesztelik a rendszert, ám fontos tudni, hogy a plusz költségek országonként változhatnak.

Peruban jelenleg 2,13, Costa Ricában 2,99, Chilében 2,92 dollárt számítanak fel az extra fiókok után. Ez nagyjából 600-1000 forintot jelent pluszban azoknak, akik megosztják a jelszavukat más háztartásban élőkkel. Ez abból a szempontból is érdekes, hogy Magyarországon jelenleg a Netflix a legdrágább szolgáltatás.

Arról is írtunk nemrég, hogy a Netflix nagy bajban van, az elmúlt negyedévben több mint 200 ezer előfizetőt veszítettek, ami miatt a részvények is bezuhantak. Így drasztikus lépések jönnek.

Ha azonban szeretnél egy hazai szolgáltatást fizetni, jó olcsón, akkor ajánljuk ezt:

Új, olcsó és teljesen magyar streaming szolgáltatás indult – sci-fi és horror kedvelők előnyben

https://leet.hu/samsungssd/

×