Most már lehet jobban járunk, ha a következő generációra spórolunk.

Az Nvidia kártyák hatalmas fogyasztásáról már régóta érkeznek a pletykák, így ideje volt, hogy az AMD is csepegtessen néhány információt a közösség számára. A cég szócsöve ismét a népszerű leaker, Greymon55 volt, aki az elmúlt évek során rengeteg, később valósnak bizonyuló pletykát hintett el a Twitter oldalán. Ezúttal következő generációs Navi 31 számítási egység egyik specifikációját osztotta meg a követőivel, mely brutális növekedésről árulkodhat.

A Navi 31 GPU 92 TFLOPS-os FP32 teljesítménnyel érkezhet, mely négyszerese az RX 6900 XT-nél mért értéknek!

Természetesen ezt a növekedést nem feltétlenül lehet egy az egyben átültetni játékokban tapasztalható FPS képkockákra. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb ugrására készülhetünk AMD és talán Nvidia fronton is, hiszen a korábbi pletykák alapján a 4090 is hasonló számítási teljesítménnyel rendelkezik majd.

A pletykált kártyák specifikációi

Az AMD nem csak nyers erőben győzné le a konkurenciát, hanem a kártya felépítésében is. A korábbi, egyetlen GPU egységből álló felépítést egy Multi-Chip-Module (MCM) kialakításra cserélnék, melyben több, különálló chip látja el a különféle feladatokat. A legnagyobb kérdés itt a szoftveres és driveres támogatás lesz majd, ha ezt sikerül jól eltalálniuk az AMD mérnökeinek, akkor új fejezet nyílhat a videókártyák piacán. Az új Nvidia és AMD kártyák várhatóan az év második felében érkezhetnek meg a boltok polcaira.

Forrás: Videocardz

Kellene pár extra képkocka? – Így tuningolhatod egy kattintással az Nvidia videókártyád

https://leet.hu/samsungssd/

×