Még egy bizonyíték, hogy a videojáték nem csak a fiatal korosztály számára szórakoztató.

Nem tudom, miért, de úgy érzem, mindig jó látni, amikor az idősebb korosztályról derül ki, hogy imádja a videojátékokat. Ilyen nagy szenzáció volt korábban a Skyrimet játszó gamer nagyi, vagy az idős japán hölgy, aki még rekorder is lett játékszeretetével. Nos, él és virul egy másik idős gamer, akinek ráadásul Youtube karrierje is van, vagyis a játékszenvedélyét nyomon lehet követni az interneten.

Íme Chatty Grandpa (igazi nevén Trippe), a 70 éves egykori rockzenekar gitáros.

Az idős bácsi annak ellenére, hogy 70 éves már három éve tölt fel videókat a YouTube-ra és a TikTokra. Régebben persze inkább különböző bemutatók voltak, illetve főzés, aztán nagy szerepet kapott a videojáték, egészen pontosan a Minecraft.

 

Ami igazán különlegessé teszi a 70 éves gamer csatornáját, hogy a kommentelők folyamatosan segítik őt a játékban. A közösség pozitív hozzáállása, segítőkészsége egy nagyon jó közösséget hozott létre. Az idős féri persze rettentően hálás a segítségért – YouTube-csatornája jelenleg az internet legkellemesebb része lehet.

Határozottan úgy tűnik, hogy az utóbbi időben egyre több idős ember foglalkozik videojátékokkal, amit nagyszerű látni. Februárban az egyik Redditor megosztotta nyugdíjas nagybátyja Skyrim-szeretetét, a férfi már 20 000 órát töltött a játékban.

Mindenesetre, ha több pozitív, motiváló és közben mégis gamer tartalomra vágysz az életedben, akkor Chatty nagypapa Minecraft kalandjai még korántsem értek véget – ne felejtsd el megnézni a csatornáját itt.

Íme a japán gamer nagyi, aki rekordot döntött:

Egy 90 éves japán nagymama lett a világ legidősebb gamer Youtubere

 

https://leet.hu/rapoo/

×