A világ legidősebb videojáték videósa, Hamako Mori évtizedek óta játszik olyan címekkel, mint a Call of Duty vagy a Dauntless. Nem is szeretné abbahagyni.

Gyakran hallunk arról, hogy a japánok milyen sokáig élnek. Ha megnézzük a legidősebb japánok névsorát, láthatjuk, hogy rekorderek abban a tekintetben, hogy milyen sokáig képesek élni. Nos, az idős japánok nem csak élni tudnak sokáig, de idős korukban is igen aktívak, amit a 90 éves Hamako Mori is bizonyít.

Bár sokan azt gondolják, hogy a videojátékok leginkább a fiataloknak valók, ez nem így van. Pont a múltkor írtunk arról az 55 éves nagyiról, aki imádja a Call of Duty: Warzone-t és naponta streamel. A videojátékokkal kapcsolatos sztereotípiák ellen talán még jobb példa Hamako-san, aki 90 évesen is aktív gamer, ráadásul a Guinness World Records bizottsága is elismerte.

 

Hamako 1930. február 18-án született, Gamer Grandma nevű Youtube csatornájára pedig igen régóta tölt fel videojáték tartalmakat. Ráadásul mindenféle játékot szeret: legyen az a Call of Duty, a Days Gone, a Dauntless vagy épp a NieR: Automata. Legrégebbi videója egyébként 2014-es, amiben éppen sárkányokon lovagol a Skyrimben.

Az idős hölgy egyébként nemrég került a figyelem középpontjába, miután május 13-án egy különleges videót töltött fel.

„Nagy híreim vannak” – olvasható a videó címében.

Ahogy azt elmagyarázta: hivatalosan is ő lett a világ legidősebb Youtube videósa, videojáték kategóriában. A cím világrekord, hiszen a Guinness World Records bizottságának köszönheti. Ahogy azt Japánban illik, szépen meg is köszönte ezt a bizottságnak és a rajongóknak is.

Kép forrása: Youtube

Hamako egyébként 1981 óta játszik videojátékokkal, de természetesen a jelen generáció játékait is rettenetesen élvezi. Egyik kedvence a GTA 5. Annak ellenére, hogy inkább japánban ismert, most hogy nemzetközi elismerést is kapott, egyre több külföldi is követni kezdte.

„Olyan szeretnék lenni, mint Ön, amikor öreg leszek” – írta egy rajongó.

„Amikor őt látom, motivált leszek” – írta egy másik.

A Hamako nagyszerű bizonyíték arra, hogy soha nem lehetünk túl idősek ahhoz, hogy videojátékokkal szórakozzunk.

Te ismersz olyan idős embert, aki szintén nagy gamer?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×