Japánban sem viccelnek, ha a hőmérsékletekről van szó.

Az Nvidia pár hete indította világhódító útjára az RTX 3090 Ti névre hallgató videókártyáját. A név nem hazudik, egy kicsit felerősített 3090 modellről beszélhetünk, melyben emeltek a számítási egységek számán, illetve ennek köszönhetően a fogyasztás is a 450-500 wattos kategóriába esik már. Ezt bizony már nem is feltétlenül olyan egyszerű lehűteni a szokványos, csupán léghűtést használó kialakításokkal, így egyre több gyártó mutat be különlegesebb rendszereket.

A Sycom 5 ventilátorral gondoskodna az RTX 3090 Ti hűtéséről!

A Sycom neve nem véletlenül hangozhat ismeretlenül sokak számára. Egy japán cégről beszélhetünk, melyek előre megépített számítógépek eladásával foglalkoznak. Kiemelt szerepet szentelnek a vízhűtésnek, így rengeteg olyan kártyát kérhetünk a gépekbe, melyek alapból ilyen megoldással érkeznek. A legtöbb AiO kártya 3 ventilátort fog be munkára, egyet magán a VGA-n, míg a másik kettőt a különálló radiátorokon.

Nem viccel a Sycom

A japán cég szakított ezzel a hagyománnyal, így az egyedi 3090 Ti modelljükön 3 ventilátort találunk az extra 2 ventilátor mellett, összesen 5 darabot. Állításuk szerint a korábbi, 3090 kártyák esetében 15 fokkal tudták hűvösebben tartani a kártyákat a konkurenciához és a gyári megoldásokhoz képest. A radiátoron található két egységen sem spórolnak, a Noctua NF-A12X12 ventilátorai teljesítenek szolgálatot, melyek a kiváló teljesítmény mellett meglepően halk működéssel is kecsegtetnek. A Sycom gépében egy i9-12900K társaságában dolgozik a 3090 Ti, így a teljesítményre jó ideig nem lehet panaszuk a tulajdonosoknak.

Forrás: Videocardz

Így viheted át Steamre a Bethesda-játékaid, ha nem akarod elveszteni őket

https://leet.hu/samsungssd/

×