Ha esetleg valamiért nem tartanál igényt a Bethesdás játékaidra, akkor akár oda ajándékozhatod egy világi cimborádnak is.

A Bethesda saját launcherét még 2016-ban indította világhódító útjára, de látszólag annyi értelme volt, mint sörre a bor. De legalább eggyel több játékindító pihenhetett a PC-n, csak hogy biztosan elfelejtsd, melyik játékot honnan érhetsz el. Sebaj, ennek az abszurdumnak hamarosan, május 11-én végleg vége szakad, és a már Microsoft tulajdonában lévő játékok visszaköltöznek a Steamre.

A Bethesda szerencsére a nagy költözködés közben mindenre is gondolt, úgy nyilván arra is, hogyan társítsák a játékosok a megvásárolt játékaikat a Steames profiljaikhoz. Erre szerda óta van lehetőség, a folyamat pedig elvileg piszok egyszerűen elvégezhető, amin érdemes is végigzongoráznia magát az embernek, ha vannak játékai az örök játékmezőkre távozó launcherben, de nem szeretne azoktól is elbúcsúzni.

Először is jelentkezz be a Bethesda.net oldalon a Launcheres felhasználóddal, majd a jobb oldalsávon a kapcsolt fiókok menüpont alatt kösd össze a Steames profilod a Bethesdással. Ha ezzel megvagy, akkor kattints „transfer library„, vagyis a könyvtár átvitele fülre, ahol pikk-pakk átvarázsolhatjuk az összes Steam-kompatibilis címet és valutát a Valve áruházába.

Ez a folyamat nagyjából 10-15 percig is tarthat, ez idő alatt pedig nyugodtan főzz le magadnak egy finom kávét. Külön jó hír, hogy különösebben kapkodnod sem kell, ugyanis a Bethesda.neten a játékok átköltöztetését a Launcher májusi elhantolását követően is meg fogod tudni tenni.

Beginning the formal migration.

Are you sure?

Success! Goodbye forever, Bethesda Launcher.

De lehetsz jó fej is!

Persze csak akkor, ha a Bethesda Launcheres játékaid valamiért amúgy is megvannak Steamen. Ez esetben ugyanis ez egyáltalán nem érint, viszont egy haverodnak még kedveskedhetsz, vagy simán kibekkelheted a szülinapi ajándékát is. A Bethesdás profilodat ugyanis összekötheted például a barátod Steam-fiókjával is, ez esetben pedig ő fogja megkapni annak teljes tartalmát.

Viszont, és ez nagyon fontos! Az átviteli folyamat alól a The Elder Scrolls Online kivételt képez, amely más népszerű MMO-khoz hasonlóan mindig is igényelte a saját PC-s indítóprogramját. Ha a Bethesda Launcher könyvtáradban vannak offline mentési és konfigurációs fájlok, akkor ezeket manuálisan kell átmozgatnod az újonnan telepített Steam-verziókba.

Nagyjából az összes érintett játék esetében a folyamat olyan egyszerű, mint a fájlok áthelyezése a régi telepítőmappából az újba, és a Bethesda egy hasznos támogatási oldalon részletezi a fájlok pontos helyét. A Doom Eternal esetében azonban ez a folyamat más, mivel annak mentési fájljait egy egyedi mentéskonvertáló eszközzel kell áthelyezni, amely a mai naptól kezdve ingyenesen letölthető.

Egy korszak vége: Eljött a PlayStation-exkluzivitás vége?

 

via – Ars Technica

https://leet.hu/samsungssd/

×