Ideje új tápot venni mindenkinek, nagy ugrásra készülhetnek a videókártyák.

Nem titok, hogy az Nvidia javában teszteli már a következő generációs videókártyáit. Az RTX 3090 Ti sem véletlenül került a piacra ilyen későn, olyan megoldásokat találtak a teszterek a VGA-kon, melyek már inkább az RTX 4000-es kártyáknál lesznek igazán kihasználva. Azt is biztosra vehetjük, hogy fogyasztási szempontból a 600 wattos kategóriát is megütheti a feltételezhetően 4090-es számozást kapó videókártya, míg a külsős gyártók megoldásai ennél is feljebb merészkedhetnek.

Az Nvidia tesztel egy brutálisan erős kártyát is, ám erősen kétséges, hogy kész termék formájában megérkezik-e majd a piacra.

A korábban már többször megbízható Kopite7kimi ismét érdekes pletykákkal örvendeztette meg a közösséget. Az Nvidia műhelyében létezik egy olyan félkész kártya, mely 900 wattos fogyasztással rendelkezik és 48 GB 24Gbps GDDR6X memóriával van felszerelve. A 900 watt szállításáról 2 darab 16 pines PCIe Gen 5 csatlakozó gondoskodik majd.

Sokan arra tippelnek, hogy az Nvidia a TITAN szériát szeretné feléleszteni a fenti bestia személyében, melyre minden lehetősége meg is lehet, hiszen az AD102 lapkája akár 3 darab 16 pines konnektorral is meg tud birkózni (3x600W), így a 900 wattos fogyasztás nem okozna ilyen téren gondot. Az már más kérdés, hogy az Nvidia milyen formában gondolná a kártya hűtését, nem lenne meglepő, ha valamilyen AiO vízhűtéses megoldásban gondolkodnának. Természetesen ez egyelőre csak spekuláció, hiszen talán még a gyártó sem tudja, hogy kész termékbe öntse-e a fenti specifikációkkal rendelkező tesztkártyát.

Forrás: Videocardz

Nem tudsz dönteni? – Ezek a legjobb ár-érték arányú videókártyák 2022 áprilisában

https://leet.hu/samsungssd/

×