Sokak szerint tévúton jár az almás cég.

Nem titok, hogy az iPhone X bemutatása óta két táborra oszthatjuk fel az Apple rajongókat. Az egyik részük megbarátkozott a készülék előlapján elterülő kamera- és szenzorszigettel, míg a másik tábor alternatív megoldásokkal igyekezné eltüntetni az ikonikussá vált notch-ot. Az iPhone 13 készülékek esetében az Apple egy kicsit lefaragott a méretéből, ám így is meglehetősen nagy területet foglal el a konkurenciához képest. Régóta kering a pletyka, hogy az iPhone 14 Pro modell egy megújított designnal debütálhat 2022 őszén, pár gyári CAD render is kiszivárgott korábban.

Az új 3D rendereknek hála még jobban összehasonlíthatjuk az iPhone 13 Pro és iPhone 14 Pro előlapját!

 

Jól látható, hogy a klasszikus értelemben vett notch eltűnt, ám a szenzorokat és az előlapi kamerát nem igazán rejtegeti az Apple, a helyzetük sem nagyon változott. Ezzel együtt a kijelzőt körbe ölelő keret is vékonyodott egy minimálisat. A fogadtatás nem túl biztató, a Twitter hozzászólásokban többen jelezték, hogy ez semmivel sem hatékonyabb megoldás, mint a notch, főleg, ha továbbra is a képernyő közepén foglalja a helyet az immár autófókusszal is kecsegtető kamera.

Az iPhone 14 Pro méreteit tekintve megegyezik majd a jelenlegi 13 Pro-val, továbbra is 6.1 hüvelykes képátlóval érdemes kalkulálnunk. A hivatalos bejelentésig érdemes megfelelő körültekintéssel kezelni a fenti pletykákat, de egyre több jel utal arra, hogy az Apple valóban szakítana a klasszikus értelemben vett notch-csal a Pro / Pro Max modellek esetében.

Forrás: GSMArena

Szerintetek ez a jó út?

Két új okos és RGB-s termoszt mutatott be az Apple

https://leet.hu/samsungssd/

×