Gyorsan és zökkenőmentesen lezajlott a frissítés házon belül, ám jó kérdés, hogy milyen áron.

A Windows 11 tavaly ősszel jelent meg, ám azóta is meglehetősen vegyesen vélekedik róla a közösség. Az egyik tábor elégedett a változásokkal, jobban bejön nekik a letisztultabb, kicsit Mac OS-re hajazó design, míg a másik tábor továbbra sem békült ki az operációs rendszer gépigényével. A Microsoft hosszú évek után úgy érezte októberben, hogy ideje meghúzni azt a bizonyos határt, mely a hosszútávú fejlődéshez szükséges és csak a legújabb hardverekre települ fel módosítás nélkül a Windows 11.

Intel oldalról a 8. generációs Core, míg AMD oldalról a 2. generációs Ryzen processzorokat követeli meg az újdonság, de olyan, korábban a nagyközönség számára ismeretlen technológiák (TPM 2.0, Secure Boot) megléte is szükséges, melyeket azelőtt maximum javaslat szintjén említett meg maga a Microsoft is.

Házon belül sem sikerült minden számítógépet lefrissíteni!

A menetrend

A Microsoft egyik munkatársa, Lukash Velush osztott meg néhány információt a belső átállással kapcsolatban. Körülbelül 190 000 darab számítógép frissült le egy 5 hetes periódus alatt, mely a vállalat egyik legkönnyebb és leggyorsabb procedúrája volt OS frissítés tekintetében, de nem szabad elfelejtenünk, hogy csak viszonylag új és ennek megfelelően kellemes teljesítménnyel rendelkező gépek vettek részt a műveletben.

Nem véletlenül, hiszen a Windows 11 agresszív gépigényének köszönhetően a „régi”, gyengébb számítógépek egyszerűen maradtak a jól megszokott Windows 10-nél, cégen belül sem volt minden gép támogatott. Az ilyen eszközökkel rendelkező alkalmazottaknak meg kell várniuk, míg megérkeznek a teljesen kompatibilis, új PC-k az irodába. Több külsős program is lehetőséget kínál a Windows 11 feltételeinek kijátszására, ám vállalati szinten ez nem megoldás és hosszú távon felhasználói szinten sem feltétlenül bölcs döntés.

Szerinted is túl erősre sikerült a Windows 11 gépigénye? Már a Steam Deck is futtatja:

Hivatalos Windows 11-et is hozott a Steam Deck első nagy frissítése

https://leet.hu/samsungssd/

×