Végre megtudtuk, hogy mire számíthatnak a meglévő PS+ előfizetők az új PlayStation játékszolgáltatás indulásakor.

Amikor a Sony bejelentette a Game Pass konkurensének szánt megújult PS Plus szolgáltatását, akkor néhány egészen fontos részletre valamiért nem tért ki. Az egyik ilyet a napokban pótolta, így már tudhatjuk, hogy hazánkban a játékstreaminggel együtt június végén rajtol majd el, most pedig egy másik égetően fontos dolgot tudhattunk meg,

mégpedig, hogy mi lesz a már meglévő PlayStation Plus előfizetőkkel?

A Sony a OneMoreGame portál kérdésére válaszolva elsősorban azt szögezte le, hogy egyetlen előfizetőnek sem fogják megemelni az PS+ árát, és mindenki változatlan módon élvezheti azt a szolgáltatást, amire eredetileg befizetett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a jelenlegi PS+ tagok az júniusi indulásakor automatikusan átkerülnek az új szolgáltatásban lévő egyenértékű előfizetési csomagba.

Az új PS+ három csomagot fog kínálni:

  • az Essentials tulajdonképpen megegyezik a jelenlegi PS+-al
  • az Extra már hasonlít az Game Passra, vagyis egy több száz játékból álló kínálathoz enged hozzáférni
  • a Premium mindezeken túl klasszikus PS1, PS2, PS3 és PSP játékokat is tartalmaz

Ugyanakkor bárki bármikor feljebb válthat arra a csomagra, amelyiket szimpatikusnak látja, ekkor csak a két csomag ára közötti különbözetet kell kifizetni. Erre – ahogyan ebben a cikkünkben részletesebben is írtunk már – háromféle időszakos konstrukcióban lesz lehetőség: fizethetjük havonta az előfizetés díját, válthatunk hozzáférést három hónapos bontásokban, és természetesen egy évre előre is kifizethetjük. Utóbbi kettő esetében a választott csomagok ára is kedvezőbb lesz.

Arról azonban nem tudni semmit, hogy mi történik akkor, ha valaki lefele akar váltani – mondjuk Premiumról Extrára, vagy az alapcsomagra. Ezt vélhetőleg a későbbiekben tisztázzák majd, de valószínű, hogy a havi előfizetőknek erre bármikor, a fix időtartamra szóló konstrukcióknál viszont csak azok lejártukkor lesz lehetőség.

Régóta várt, hiánypótló funkcióval bővült a Netflix

 

https://leet.hu/xiaomi/

×