Úgy tűnik, hogy a világ leggazdagabb embere az elektromos autói, az űrhajói, a műholdjai, az agyimplantátumai és az alagutai mellé felrakott a polcra egy közösségi médiát is.

Elon Musk egyszer gondolt egyet, és április elején egy szólásszabadságot firtató szavazást követően bejelentette, hogy 9,2 százalékkal többségi részvényessé vásárolta be magát a Twitterbe.

Ezután megkezdődött a huzavona, hogy most akkor Musk beül-e az igazgatótanácsba, avagy sem, de miután a vezetőség és a fejlesztők is nyíltan kifejezték az ellenszenvüket a világ leggazdagabb emberével szemben, az gondolt egyet, és kvázi bejelentette, hogy inkább cakkumpakk megvenné az egész platformot, ahogy van.

A Twitter igazgatótanácsa ezután próbálta lassítani a folyamatokat ahogyan csak tudta, mivel Musk 43 milliárd dolláros ajánlata egészen csábító lehet a részvényesek számára. Mivel a Muskénál jobb ajánlat időközben nem érkezett, a Tesla első embere rendkívül közel került a céljához, sőt, vasárnap tárgyalóasztalhoz is ültek. Ekkor már több forrás (TNYT, Reuters) is azt állította, hogy a felek mindenben megegyeztek, és már csak a hivatalos bejelentés várat magára, ami végül meg is történt.

A Twitter egy sajtóközleményben bejelentette, hogy elfogadják Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát, és eladják neki a közösségi platformot.

Musk mindeközben már a hivatalos bejelentést megelőzően arról posztolt sejtelmesen, hogy kvázi az övé lett a platform, amikor azt írta, hogy nagyon reméli ezután még a legrosszabb kritikusai is a Twitteren maradnak, hiszen szerinte ez jelenti a szólásszabadságot.

Ezzel a lépéssel a Twitter ismét magánkézbe került. Hogy ezután mégis mi következik, azt egyelőre nem tudni, az viszont egészen bizonyos, hogy a Twitter életében egy teljesen új korszak köszönhet be. Legalábbis Musk erre célozgat.

Például amint lezárult az üzlet, kivezetné a vállalatot a tőzsdéről, de teljes szólásszabadságot is ígért olyan új funkciók mellett, amelyeket nagy eséllyel a Twitter közösségével szavaztat majd meg. Ugyanakkor Musk élén érdeklődést mutat a kriptovaluták iránt (nagy kedvence a Dogecoin), vagyis van rá esély, hogy a Twitter ezen irányú fejlesztései is prioritást fognak élvezni.

Viszont a hóbortjairól sem érdemes megfeledkezni, hiszen mondott olyat is, hogy átnevezné a platformot „Titterré”, vagy hogy hajléktalanszállóvá alakítaná az épületét.

Elon Musk rendesen leverte Jeff Bezost a szupergazdagok listáján

https://leet.hu/xiaomi/

×